Notícies de festivals

31-03-2017
ALTRES

El Govern central aprova avui el projecte de Pressupostos, que redueix del 21% al 10% l'impost en concerts, espectacles teatrals i corridas. El gravàmen, aplicat des de 2012, no afectava als llibres i a l'art.

El cinema es queda fora del pacte entre el Govern i Ciutadans sobre els Pressupostos Generals de l'Estat, que donará aquest divendres llum verda al Consell de Ministres a la baixada de l'IVA cultural.

(Font: El País) 

23-03-2017
MULTIDISCIPLINAR

L'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural convoca subvencions per donar suport a les activitats dels centres de creació i producció d'arts escèniques, música i arts visuals de caràcter professional en equipaments de titularitat pública, amb gestió pública o privada i situats a Catalunya

Termini: 21/03/2017 - 03/04/2017

(Font: Xarxanet)

20-03-2017
ALTRES ARTS ESCÈNIQUES

El Mercat de les Flors, la Sala Hiroshima i la Sala Beckett programen espectacles de teatre i dansa, accions, conferències i tallers que questionen els esteriotips tradicionals.

El discurs 'trans' assalta la cartellera teatral barcelonesa. En ple debat sobre la necessitat de fer més visible les diverses maneres d'assumir la identitat sexual (un debat que ha cobrat protagonisme arrel de successos com les agressions homòfobes de Berga o la campanya transfòbica de Hazte Oír), diversos espais escènics de la ciutat proposen durant el mes de març i abril una bateria d'espectacles, conferències i tallers per acostar-se al món transgènere.

(Font: El Periódico) 

16-03-2017
ALTRES ARTS ESCÈNIQUES

La programació de Mateo Feijóo, que relega el teatre de text, divideix a la professió teatral.

Més de 250 professionals de la cultura, majoritàriament lligats a les arts escèniques, han subscrit una carta de recolzament al canvi de rumb de les naus teatrals del complex cultural Matadero de Madrid, dependent de l'Ajuntament de la capital, que ha suscitat una gran divisió en el gremi teatral per relegar els muntatges de text en favor d'altres disciplines com la performance, la música, la dansa o les arts visuals. 

(Font: El País) 

06-03-2017
MULTIDISCIPLINAR

El Centre Cultural Conde Duque programa durant un mes i mig arts escèniques, literatura, exposicions i música dins el festival Ellas Crean

Tretze anys posant a la dona creadora a la primera fila de la cultura madrilenya. El mes de març comença amb el festival Ellas Crean i estarà donant guerra fins el 7 d'abril. "De un lado, pretendemos mejorar círculos, nombrar yacimientos, recuperar la memoria de las mujeres", explica la directora del centre, Concha Hernández, "y del otro, hacer del encuentro un festival de oportunidades para las más jóvenes en diálogo con las más consolidadas".

(Font: La Vanguardia) 

02-03-2017
MÚSICA ERUDITA

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Fira Mediterrània de Manresa amb la col·laboració de l'Espai Marfà - Ajuntament de Girona i la Fundació Casa de la Música del Gironès convoquen la segona edició del Premi "Teresa Rebull" al millor projecte de producció musical en cultura popular i tradicional.

La dotació del premi és de 5.000 euros i una estada de creació. Data límit de presentació 31 de març de 2017. 

(Font: Fira Mediterrània de Manresa

24-02-2017
AUDIOVISUAL

Artistes oscaritzats, obres nominades als Oscars o guanyadores dels premis Goya seran protagonistes del certamen. Es projectaran set llargmetratges i més de 200 curts entre el 2 i el 5 de març.

La Llotja, el CaixaForum Lleida i el Magical Media estendran la catifa roja per celebrar Animac, Mostra Internacional de Cine d'Animació de Cataunya que organitza l'ajuntament de Lleida

(Font: el Segre) 

23-02-2017
AUDIOVISUAL

La majoria femenina als graus audiovisuals contrasta amb la direcció de projectes.

Si es mria la cartellera o els crèdits de pel·lícules y sèries de televisió els projectes liderats per dones costen de trobar. L'esquerda entre la formació i l'exercici professional es tant abismal que l'Institut Català d'Empreses Culturals (ICEC) ja té assumit que introduirà el sistema de quotes en la concessió de fons al sector audiovisual per projectes liderats per dones. Una discriminació positiva que va ser plantejada per l'Asociación de Mujeres Cineastas y Audiovisuales (CIMA) que està aborant, també, la qüestió amb el sector.

(Font: La Vanguardia) 

14-02-2017
AUDIOVISUAL

Els dos films espanyols han robat protagonisme a les candidates a l'Os d'Or a la Berlinale

D'una banda, el tipus d'obra arriscada i extremista que deixa l'espectador sumit en el desconcert; de l'altra, un retarat d'infància ple de sol i de nens que xipollegen a l'aigua. Dues pel·lícules espanyoles, 'Pieles' i 'Estiu 1993', la mangífica acollida de les quals a la Berlinale va robar dissabte passat el protagonisme a les candidates a l'Os d'Or. 

(Font: El Periódico) 

14-02-2017
MÚSICA MODERNA

Durant la última Fira Internacional de la Comunitat, Fitur 2017, va quedar més que clara l'aposta de la Generalitat Valenciona pels festivals de música. Un impuls manifestat mitjançant la presentació d'una marca pròpia anomenada Mediterranew Musix, a banda de la intenció de que aquestes cites adquireixin la consideració de Bé d'Interès Cultural (BIC) dins de la promesa Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat de la autonomia. 

(Font: ValenciaPlaza) 

14-02-2017
MÚSICA MODERNA

Han hagut de passar més de dues dècades per que les institucions estatals hagin girat les seves posicions vers la significació econòmica dels festivals de música. Estructures locals, provincials i autonòmiques han anat obrint-se pel camí, però l'interès pels ingressos que es generen al voltant de l'experiència de la música en directe han acabat per trobar un marc d'interès incontestable: l'aposta de l'Administració per mantenir al Turisme com a motor econòmic. 

(Font: Grupo Plaza) 

07-02-2017
MULTIDISCIPLINAR

El Ministeri d'Educació, Cultura i Esport obre dues noves convocatòries:

El termini de preentació de sol·licituds és del 03/02/2017 al 23/02/2017

Són ajudes en règim de concurrència pública destinades a fomentar la promoció i difusió en tot el territori espanyol del patrimoni cultural de la lírica, la música, la dansa, el teatre i el circ, facilitant la comunicació cultural del patrimoni entre CC.AA

(Font: Web del Ministeri d'Educació, Cultura i Esports) 

03-02-2017
ALTRES

Els 132 milions d'euros destinats a l'ICUB representen el 5% de la partida municipal del 2017. 

"Això ens equipara amb els estàndards d'altes captials europees. Fet que no és habitual, ja que les àrees de Cultura són les que més pateixen la distribució dels diners", ha recordat Collboni, en referència a que les previsions dels pressupostos de la Generalitat del 2017 amb destí al departament que dirigeix el conseller Santi Vila no li correspòn ni l'1% del total dels comptes del Govern. "La mitjana de l'increment municipal en tots els departaments és del 4,7%, Cultura el dobla per primera vegada", ha exposat el segon tinent d'alcalde. 

Collboni vol tonrar a contar amb el recolzament econòmic de l'Estat per la cocapitalitat cultural.

(Font: El Periódico)  

02-02-2017
MÚSICA ERUDITA

Més enllà de la gran capital, Barcelona, la música catalana batega amb força a diferents municipis de Catalunya. Això significa una clara descentralització de les propostes sonores que estan tenint lloc aquest nou segle.

Localitats com Vic, Sant Feliu de Llobregat, La Bisbal de l'Empordà, Reus, Sant Cugat o Terrassa s'alcen com a noves capitals sonores.

(Font: La Vanguardia) 

23-01-2017
AUDIOVISUAL

L'Ajuntament de Barcelona augmentarà el seu recolzament al sector audiovisual al passar d'un pressupost de 900.000 euros a un altre de 1.437.500 el 2017, segons ha anunciat aquest divendres el tinent d'alcalde de Cultura, Jaume Collboni, qui ha avançat que també es crearà un mercat bianual de drets audiovisuals.

Acompanyat per representants del sector, Collboni ha donat a conèixer un programa d'actuació pels propers mesos que inclou la "millora i consolidació de la Barcelona Film Comission", treballar per coordinar i consolidar la xarxa de festivals de cinema existents a la ciutat així com augmentar la difusió social de la producció audiovisual.

(Font: La Vanguardia) 

11-01-2017
MULTIDISCIPLINAR

L'Ajuntament de Barcelona publica la convocatòria general de subvencions per a projectes, activitats i serves de districte de cuitat.

El periode de presentació de sol·licituds per a la convocatòria del 2017 està comprès entre els dies 5 de gener i 2 de febrer de 2017

Per a més informació sobre la convocatòria consulta el web de l'Ajuntament de Barcelona

11-01-2017
MULTIDISCIPLINAR

L'Institut de Cultura de Barcelona ha aprovat les bases que regulen la concessió de subvencions per a activitats, projectes i serveis artístics i culturals de caràcter plurianual que es duguin a terme a la ciutat de Barcelona. 

Els projectes que se subvencionin han de fomentar activitats d'interès públic o social que contribueixin a l'enfortiment de la ciutat de Barcelona com una plataforma d'activitats i propostes culturals amb caràcter articulador. Han de tenir una durada superior a 12 mesos amb un màxim de 3 anys. 

Per a més informació consulta el web de l'Ajuntament de Barcelona

20-12-2016
MÚSICA ERUDITA

S'ha tancat la convocatòria de subvencions per a inversions en establiments de música en viu 2016, una mesura que s'inscriu en el Pla per la música a Barcelona i que serveix tant per dur a terme rehabilitacions com inversions en equipament tècnic o per a la instal·lació de limitadors-enregistradors de nivells sonors.

Les subvencions serviran per rehabilitar i millorar 18 locals que fan música en directe amplificada per adaptar-se a la nova normativa

(Font: Diari ARA) 

16-12-2016
MÚSICA MODERNA

El grup nord-americà Lambchop inaugurarà el 23 de gener la 28a edició del festival Guitar BCN, que organitza la promotora The Project en diferents espais de Barcelona fins al 6 de juliol. Això sí, la seu central serà la sala Barts, que acollirà els concerts de Lambchop, Ute Lemper, Miguel Campello, Damien Jurado, Adriana Varela, Muchachito, Coque Malla, Els Amics de les Arts, Amadou & Mariam i la cantant marroquina Hindi Zahra, entre d'altres. 

(Font: Diari ARA)

23-11-2016
ALTRES ARTS ESCÈNIQUES

Aquest cap de setmana, del 25 al 27 de novembre, la Sala Beckett acollirà el primer Movistar Simbiòtic Festival, una cita multidisciplinària pionera a l'Estat que pretén impulsar la creació de produccions escèniques adaptades a persones amb diversitat sensorial. 

L'origen del festival és el projecte final de quatre estudiants del postgrau de Gestió Cultural de la UB que ha sigut el guanyador de Movistar Artsy 2016, una plataforma de mecenatge cultural per fomentar l'emprenedoria. 

(Font: Diari ARA) 

21-11-2016
AUDIOVISUAL

Mikel Olaricegui i Vicente Mozo, directors del festival DocumentaMadrid, dedicat al cine documental, van presentar el dimarts a la nit la seva dimissió a través d'un comunicat. En el document explicaven que no se senten "capaços de garantir el mateix nivell de qualitatat" del qual ha gaudit el certamen després de la substitució de l'equip amb qui han treballat durant quatre anys per personal de Madrid Destino, l'empresa de gestió cultural municipal.

(Font: El País) 

14-11-2016
AUDIOVISUAL

FestiMapp en té censats 68 a la Comunitat Valenciana, un 15% més que el 2014, i anima a la creació d'una coordinadora que els agrupi.

"La tendència és creixent" sentenciava Eduardo Guillot durant la presentació de l'informe FestiMapp, el mapa de festivals de cinema de la Comunitat Valenciana. 

(Font: El Mundo) 

13-11-2016
MÚSICA ERUDITA

'Cortapega', el microfestival de música electrònica que organitza Desconcierto Cultural, celebrarà una nova edició el proper 25 de novembre amb el britànic Sunny Graves, l'asturià BassBoss i els gallecs Pálida i Pantis.

Amb aquesta tercera entrega en menys d'un any, el festival es consolida "com una de les apostes més fermes per la música electrònica a Galícia", segons destaquen els organitzadors. 

(Font: lainformacion.com) 

11-11-2016
ALTRES

La Diputació de Castelló obrirà la seva línia de patrocini de grans festivals de la província a promotors de tot Europa, a través de la marca Castelló, Terra de festivals, amb la finalitat de consolidar aquest sector turístic estratègic. 

(Font: El Periódico Mediterráneo) 

08-11-2016

La dependència del calendari d'adjuts públics concentra la major part de cites cinèfiles en la tardor. És el nus de la Trinitat dels cinèfils. Al mes de novembre, la proliferació de festivals de cinema a Catalunya assoleix un nivell crític que provoca un embús en el calendari. Aquest cap de setmana coincidiran nou mostres o festivals en el territori català: la Mostra de Cinema Àrab, el Casa Àsia Film Fest, el Memorimage, el Choreoscope Festival de Cinema i Dansa, el Festival de Cinema de Muntanya de Torelló, el Most Festival, el Festival de Terror de Molins de Rei, el CineBaix i el Meu Primer Festival. 

(Font: Diari ARA) 

31-10-2016
AUDIOVISUAL

145 pel·lícules que parlen de la relació de la humanitat amb la Terra són l'expressió de la preocupació ambiental recollida des del món del cinema. Es podran veure durant el FICMA, que se celebra a Barcelona del 3 a l'11 de novembre. 

(Font: xarxanet.org)

28-10-2016
AUDIOVISUAL

El festival amplia com mai la seva mirada a la societat a través del documental musical. Títols sobre Oasis, Blur, Keith Richards i Frank Zappa conviuen amb una àmplia retrospectiva sobre el punk. In-Edit se celebra a Barcelona del 27 d'octubre al 3 de novembre. 

(Font: El Periódico) 

28-10-2016
MÚSICA ERUDITA

El dia 13 de novembre s'entregaran per primera vegada a l'Auditori de Castelló els Premis Ovidi. La convocatòria es convertirà en el punt de trobada musical de la Comunitat Valenciana. La fira Trovavam!-Pro Weekend se celebrarà del 10 al 13 de novembre a Castelló on actuaran més de 60 grups msuicals en diferents escenaris de la ciutat. 

(Font: El Periódico) 

18-10-2016
AUDIOVISUAL

El Festival de Cinema de Madrid, organitzat per la Plataforma de Nous Realitzadors, celebra 25 anys a la capital. Ho fa amb 200 pel•lícules i curtmetratges nacionals i internacionals que porten l'etiqueta de cinema independent. Nou seus acullen les propostes fins al dimarts 25. Cada espai organitza, almenys, una projecció diària, a més de trobades amb els nous realitzadors. L'entrada és gratuïta, almenys en el cinema Doré, on costa 2,5 euros. (Font: El País)

18-10-2016
AUDIOVISUAL

Un any més, en el que ja és sagrat ritual anual, Àngel Sala, director del festival de Sitges, es reuneix amb els cronistes d'EL PERIÓDICO per valorar una edició recent liquidada. En la conversa predomina la sensació de satisfacció, tant pel gran nivell de competició com pel renovat èxit de públic, al voltant dels 76.000 espectadors del 2015, que va ser rècord històric. Un desafiament a l'horitzó: despertar l'interès de les joves generacions. (Font: el Periódico)

17-10-2016
ALTRES

L'Ajuntament d'Huelva està treballant en el disseny del Pla C (Pla Estratègic de Cultura de la Ciutat d'Huelva) en col•laboració amb l'Associació de Gestors Culturals d'Andalusia (GECA), una entitat que té "una brillant trajectòria en l'assessorament a les administracions en aquest àmbit, ja que ha prestat assistència tècnica a projectes molt potents de la nostra comunitat autònoma ". Així ho va anunciar ahir la primera tinent d'alcalde de Cultura, Turisme i Promoció de Huelva a l'Exterior, Elena Tobar, que ha destacat "la gran importància que té per al nostre equip de Govern el Pla C, una ambiciosa iniciativa en què GECA ha vist un gran potencial a nivell cultural a la nostra ciutat des del primer moment, de manera que aquesta entitat ens va aportar la seva experiència per dur a Huelva a l'excel·lència cultural, lligada a l'enlairament turístic ia la dinamització socioeconòmica ". (Font: huelvainformacion.com)

17-10-2016
AUDIOVISUAL

La conselleria destina 60.000 euros, la mateixa quantitat que s'injecta directament a Mostra València, per a ajudes a la celebració de trobades audiovisuals de la Comunitat (Font: lasprovincias.es)

17-10-2016
JAZZ-BLUES

El Festival Internacional JAZZMADRID'16 ha duplicat enguany la seva oferta amb un total de 100 concerts i més de sis hores diàries de música ininterrompuda, així com conferències, cinema i la programació a les sales de música en directe de l'Associació 'La Nit en viu '. Així ho han presentat aquest dilluns la directora del festival, Concha Hernández, el director artístic de JAZZMADRID'16, Luis Martín i el gerent de l'Associació 'La Nit en Viu', Javier Olmedo. (Font: lainformacion.com)

10-10-2016
MULTIDISCIPLINAR

La diputació d'A Coruña destina gairebé 681.000 a festivals de diferent gènere i en dues dues modalitats: una adreçada a ajuntaments i l'altra a entitats sense ànim de lucre de la provincia.  (Font: Laopinioncoruña)

20-09-2016
MÚSICA ERUDITA

El Teatre Principal de Santiago inaugura avui una nova edició del Festival Pelegrins Musicals. El nou cicle consta de cinc concerts i recorrerà tota la ciutat per diversos escenaris. El Teatre Principal es vestirà de gala en tres ocasions per al Festival internacional de música clàssica. En el primer concert, que obre avui el festival, tots els Pelegrins Musicals faran la seva presentació davant el públic a partir de les 20.30 hores. Al matí, a les 12.00, els joves músics realitzaran el seu primer assaig conjunt. Entre ells es troben els pelegrins musicals russos -de la Fundació Benèfica Vladimir Spivakov- un holandès i una americana que van viatjar aquest cap de setmana a la capital gallega per incorporar-se als assajos i actuacions que s'han programat durant tota la setmana. (Font: FarodeVigo)

 

19-09-2016
MÚSICA MODERNA

Reggae, funky, rap, blues o afrobeats són alguns dels ritmes que beuen de l'herència africana i que seran reivindicats al certamen, que neix amb "vocació de continuïtat" i amb l'ambició de cobrir un buit a València, ja que no hi ha una cita d'aquestes característiques, ha explicat a Europa Press el director artístic del festival, Carlo Barrella. Però a més de la música, el certamen, que llança el col·lectiu valencià l'Horta Crew, pretén ser una proposta "360 graus", ja que incuirá una faceta crítica i de reflexió, a més de la lúdica. (Font: LaInformación)

 

19-09-2016
ARTS VISUALS

La 64 edició del Festival de Sant Sebastià arrencava amb la celebració de la gala inaugural, en la qual es va fer entrega del Premi FIPRESCI al film Toni Erdmann, de la realitzadora alemanya Maren Ade, i es va projectar la pel·lícula La fille de Brest, d'Emmanuelle Bercot. Una edició que ha tingut un clar protagonista: Ethan Hawke. I és que Hawke ha rebut el Premi Donostia per la seva impressionant trajectòria com a actor. Una brillant carrera en què destaquen els seus papers en la pel·lícula de El club dels poetes morts i la trilogia de Abans de l'alba. (Font: lainformación)

 

16-09-2016
MÚSICA MODERNA

El Primer Festival de Música Mediterrània de Tabarca, que se celebrarà els dies 1 i 2 d'octubre, es celebrarà al Passeig Marítim davant la negativa de Costes de que es celebri a la platja. Com ja va avançar aquest diari, la Direcció Provincial de Costes es va mostrar contrària a la celebració de l'esdeveniment al sorral i, com ahir va confirmar el regidor de Cultura, Daniel Simón, finalment no ha concedit permís.

Com a alternativa, l'Ajuntament ha decidit realitzar-ho en el Passeig Marítim "Entre el rellotge de sol i el museu" per tractar-se de terreny municipal al que no precisa el permís de Costes. (Font: diarioinformacion.com)

 

16-09-2016
LITERATURA

La literatura de Viatges desembarca Un any més a Puerto de la Cruz en una nova edició del Festival Internacional de Literatura de Viatges i Aventures (Periplo), que se celebrarà del 10 al 16 d'octubre.

Una Vegada Més, this sample Comptarà amb la presència d'autors nacionals, locals i arribats de fora de Les nostres Fronteres, fill de Com els Casos de Sebastián Álvaro, Pepe Naranjo o Ken Bugul, respectivament, van informar fonts i l'Organització. Of this Manera, Port de la Creu es prepara ja paràgraf Convertir Durant Una setmana en l'epicentre de la literatura de Viatges 1 Través dels records i vivències que carreguen els autors protagonistes en les seves maletes. (Font: eldia.es)

 

15-09-2016
MÚSICA ERUDITA

El Festival JazzEñe 2016, que se celebrarà a València del 28 de setembre al 1 d'octubre, té com a objectiu la "internacionalització" del jazz espanyol i comptarà amb la participació d'una dotzena de concerts d'artistes nacionals, així com una mostra amb escultures i dibuixos al voltant del jazz.

Alguns dels grups "més representatius" del jazz que es fa a Espanya en l'actualitat, informa el comunicat de la Fundació SGAE, es pujaran a les taules del valencià Teatre Rialto en el marc d'aquest certamen que organitza aquesta institució amb la col·laboració de acció Cultural Espanyola, la Generalitat Valenciana i Ràdio 3. (Font: Las Provincias)

 

 

14-09-2016
ALTRES

La creació col·lectiva i el treball en xarxa seran els punts forts de l'activitat professional de la Fira Mediterrània, que tindrà lloc a Manresa (Barcelona) del 6 al 9 d'octubre, segons han informat avui els seus organitzadors.

La Llotja del Museu de la Tècnica acollirà per cinquè any consecutiu la zona de negoci de Fira Mediterrània, on tindran lloc 200 reunions entre operadors, cinc actuacions musicals i diverses trobades sectorials.

Durant els dies 6 i 7 d'octubre se celebraran unes jornades professionals que tindran per títol "La creació col·lectiva: el valor del procés participatiu".

(Font: La Vanguardia)

07-09-2016

Sota el nom " Costa del Jazz " arriba a Sant Antoni de Calonge ( Girona ) una nova edició del festival internacional de jazz , organitzat per Kolosova Art Steps i Mas Falet. Els dies 9 i 10 de setembre aquest festival itinerant celebrarà la seva quinzena edició després d'haver passat per llocs com Finlàndia , Polònia o Rússia.

En aquesta edició El Mas Falet i el Collet seran els escenaris que acolliran concerts d'artistes de renom internacional del món del Jazz, com Eric Marienthal , Andrzej Jagodzinski , Brian Bromberg , o el Quartet de Aleksey Kolosova & Ken Peplowsky. (Font: La Vanguardia)

 

07-09-2016
MÚSICA MODERNA

Segons un comunicat d'aquest diumenge, el lustre del festival s'ha celebrat amb magnificència reunint en el mateix escenari a Sopa de Cabra, Albert Pla, Els Catarres , Macaco , Lluís Gavaldà i Mishima , entre d' altres, que han interpretat cançons icòniques de la música catalana.

Fins a 12 artistes han interpretat conjuntament ' La Rambla ' de Quimi Portet, que ha estat el punt àlgid del festival d'aquest any. (Font: La Información)

28-07-2016
ALTRES

Ja fora com a públic o dalt de l'escenari, crec que he estat en gairebé tots els festivals estiuencs que s'han fet en aquest país. Com a públic m'he colat al FIB, al Sonar, al Vinya i al Festimad; diverses ocasions, a més. En aquest temps era un adolescent de pocs recursos i moltes ganes de consumir cultura (o sortir de festa). Per a això vaig utilitzar tots els ardits possibles, des de canviar polseres o emprar passis d'artistes fins allaus massives corrent al Usain Bolt mentre deixava enrere a segurates amb sobrepès (per aquell llavors jo era una sílfide veloç com un llamp). Fins i tot he arribat a utilitzar el mètode més surrealista i divertit, que consisteix en entrar per la porta de sortida caminant cap enrere mentre alguns sortien, per tal de generar un efecte òptic que despistés als maromos de la porra ... (Font: www.playgroundmag.net/)

28-07-2016
ALTRES

Un any més, l'Associació Espanyola de Festivals de Música Clàssica FestClásica obre la convocatòria de presentació de candidatures per als Circuits FestClásica a formacions espanyoles de música de cambra, de música antiga i a propostes de concert pedagògic. Amb aquesta iniciativa, que dóna l'oportunitat als seleccionats de presentar les seves propostes en diversos dels festivals membres de l'Associació, es dóna suport decididament la projecció de les agrupacions espanyoles, alhora que es fomenta la col·laboració entre els festivals membres. La dotació econòmica és de 4.000 € per al Circuit de Música de Cambra, 4.000 € per al Circuit de Música Antiga i 4.000 € per al Circuit del Concert Pedagògic. Per accedir a aquesta convocatòria, els grups han de remetre el seu projecte mitjançant la complimentació obligatòria d'un formulari, al qual es podrà accedir a tavés del web www.festclasica.com. (Font: www.docenotas.com)

27-07-2016
ALTRES

La Conselleria de Turisme, Cultura i Esports del Govern de Canàries celebrarà el 33è Festival Internacional de Música de Canàries del 7 de gener al 5 de febrer a les vuit illes de l'arxipèlag, en una edició en què s'afronten nous reptes i que, tot, destaca per la seva major abast, tant en nombre de concerts i espais a què arriba com en varietat d'estils i èpoques musicals programats. La trenta-tresena edició de la que es considera la cita musical més important de Canàries donada la seva dimensió, i presentada avui a Santa Creu de Tenerife per la consellera de Turisme, Cultura i Esports, Mariate Llorenç, i pel coordinador del Festival, Nino Díaz , ve marcada per un canvi de model programàtic caracteritzat per una major varietat i un ampli repertori, de cambra i simfònic, que contempla tots els gèneres i èpoques (des del segle XVI fins a l'actualitat). (Font: www.gomeranoticias.com)

27-07-2016
ALTRES

Sis menys en dos mesos. Aquestes són les sorprenents xifres que mantenen a Espanya al capdavant de la Unió Europea amb major percentatge de festivals cancel·lats. Des del Monegros Desert Festival -ara Groove parador, passant pel Marenostrum (a Alboraya), el Festival Territoris (a Sevilla), el Kolme Rock (a Colmenarejo) o el Trafalgar (a Barbate), cap localització està fora de perill. Ni l'èxit de públic garanteix la celebració. Abans van ser Happy Sundays i el VilaBeach. La bombolla s'ha punxat, però, per què es cancel·len els festivals? c

27-07-2016
ALTRES

Un mes després de la decisió del Regne Unit d'abandonar la Unió Europea, segueix ballant la mateixa pregunta: ¿què passarà ara amb tot això del Brexit? La tensió continua entre els anglesos ia tot Europa. Els canvis en les negociacions afectaran a tots els àmbits del país inclosa la indústria de la música. Fins i tot les bandes de música angleses no entenen el que ha passat, i ja ens estem acostumant a seus discursos de disculpa durant els seus concerts per la decisió de deixar-nos i a les hordes de britànics amb banderes d'Europa en els festivals. (Font: www.codigonuevo.com)

18-07-2016
MÚSICA MODERNA

El FIB ha finalitzat aquest 2016 amb l'assistència de gairebé 170.000 espectadors, més de la meitat estrangers, i després d'haver deixat 50 milions d'impacte econòmic. Així, ho ha anunciat en una roda de premsa l'organització, que ha anunciat que aquesta edició ha superat les previsions més optimistes d'assistència, segons han informat fonts de la institució provincial. Dels assistents, un 54% han estat estrangers, principalment del Regne Unit, i s'ha assolit el 100% d'ocupació als hotels i càmpings de Benicàssim i tot la seva àrea d'influència generant un impacte econòmic de gairebé 50 milions d'euros. (Font:La Vanguardia)

18-07-2016

El Govern de Castella-la Manxa ha organitzat un taller de treball per a fomentar les bones pràctiques en matèria de drogodependències entre les empreses i professionals que organitzen grans esdeveniments i festivals musicals. El taller, que s'ha denominat "Servei Responsable", ha estat organitzat per l'ONG Controla Club, en col·laboració amb la Conselleria de Sanitat i de la Delegació del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues, segons ha informat avui en una nota de premsa la Junta de Comunitats. (Font: Lanza Digital)

18-07-2016
MÚSICA MODERNA

Centenars de vegades hem escoltat advertències sobre drogues del tipus: saps el que consumeixes ?, coneixes els riscos ?, què és el que es ven realment al carrer? Tot i les advertències, els joves d'avui dia adquireixen substàncies il·legals sense saber què és el que estan comprant, xifres que es disparen durant el període estival amb motiu dels festivals multitudinaris que reuneixen a milers de persones. Davant aquest problema han sorgit iniciatives arreu del món basades en dues claus: la informació i el respecte. (Font: Heraldo)

18-07-2016
MÚSICA MODERNA

Naix un nou tipus de festival, més inclusiu i eclèctic. El passat 27 de juny la Regidoria de Cultura de Castelló de la Plana va presentar a la premsa el Festival Arrankapins, que se celebrarà del 22 al 24 de juliol. Els responsables de El Caimán Producciones i Metrònom, que organitzen el festival en coordinació amb l’ajuntament, han explicat que pretenen diferenciar-se i ser una alternativa, tant en oferta musical com a tipus d’oci, als macrofestivals que abunden en la província durant la temporada estival com el FIB, el Rototom o l'Arenal. (Font: ValenciaExtra.com)

18-07-2016
MÚSICA MODERNA

El Rototom Sunsplash oferirà aquest dissabte, 23 de juliol, un macroconcert a València encapçalat per Julian Marley , fill del màxim exponent de la música jamaicana i una de les veus més destacades del reggae actual, amb la finalitat de " escalfar " els motors de la seva vintè tercera edició, que tindrà lloc a Benicàssim del 13 al 20 d'agost. L'endemà , la festa del reggae es traslladarà al Festival Arrankapins de la Pineda del Grau de Castelló. (Font: Las Provincias)

17-07-2016
MULTIDISCIPLINAR

Marisol Lòpez, en aquest post, ens aconsella i ens explica de manera sintètica quines són les aplicacions més importants per gaudir en el teu festival preferit. Des de Shazam fins a Eyem passant per Wonowo. No et perdis la lectura del post! (Font: Cultura Digital) Link en català

12-07-2016
MÚSICA MODERNA

L'entorn de Costa Ballena, a Chipiona, servirà per segon any consecutiu per albergar al Festival Alrumbo, que congregarà a unes 150.000 persones atretes per un cartell en el qual aquest any brillen el cèlebre grup anglès Prodigy en l'apartat internacional i la banda madrilenya Vetusta Morla com a referent nacional, entre d'altres. La cita , prevista del 14 al 16 de juliol, és la més esperada cada any pels amants d'aquesta música que solen acudir en massa a l'esdeveniment. Un exemple, l'any passat, va rebre unes 150.000 persones durant els tres dies. Aquest any es preveu que podrien acudir, al voltant d'uns 45.000 persones diàries, i que arrencarà amb l'obertura de portes de les zones d'acampada elpróximo dimecres a partir de les 18:30 hores. L'organització estima que la suma total rondaria els 150.000 visitants. (Font: La Voz de Cadiz)

27-06-2016
MÚSICA MODERNA

Del total de visitants, als quals cal sumar 350.000 visites als canals de 'streaming' del festival, un 53% són internacionals, mentre que el 47% procedeixen de diferents punts de l'Estat per gaudir d'aquesta "casa comuna" de la creativitat. Els directors del festival, Enric Palau, Ricard Robles i Sergio Caballero, han subratllat que el festival reafirma la seva aposta de "laboratori cultural", i han anunciat la incorporació de Hong Kong i Istanbul com futures seus del festival al març i abril de 2017. (Font: elmundo.es)

27-06-2016
ALTRES

La relació del nou Ajuntament de Gandia amb un dels seus festivals estrella, el Sansan, que va arrossegar a prop de 40.000 persones a la localitat de la Safor en les seves dues primeres edicions, acabarà en els tribunals. Un dels organitzadors de l'esdeveniment indie, Santiago Álvarez, presentarà en els pròxims dies davant la Fiscalia una denúncia contra l'alcaldessa, Diana Morant, el coordinador de l'empresa pública Iniciatives Públiques de Gandia (IPG), Antoni Josep Deusa, responsable d'instal·lacions i activitats Esportives, i Lydia Morant, regidora d'Esports, en la qual els acusa de prevaricació omissiva, estafa i omisión.En el text, a què ha tingut accés aquest diari, l'organitzador del festival relata les «pressions» i «enganys» que suportar per part dels màxims responsables municipals per posar en marxa el festival en la seva tercera edició, celebrada les passades Pasqües. (Font:elmundo.es)

27-06-2016
MÚSICA MODERNA

Fa gairebé 20 anys que el Doctor Music Festival va desaparèixer. El festival es va convertir en un clàssic dels esdeveniments musicals amb tan sol tres edicions celebrades el 1996, 1997 i 1998. En les seves edicions, van comptar amb grans estrelles com Suede, David Bowie, Lou Reed o Blur, entre molts altres. Gairebé dues dècades després de l'última edició, hem conegut que la promotora Doctor Music ja prepara una "edició especial" per 2019. La notícia va saltar aquesta setmana quan el fundador i director general de Doctor Music afirmava en una entrevista a TV3 que la promotora ja ha començat a preparar una altra nova edició commemorativa de les tres edicions anteriors que van tenir lloc a Escalarre. (Font: ritmos21.com)

27-06-2016
ALTRES

La primera edició va acabar amb dubtes després d'una resposta vacil·lant del públic. Finalment, el camí cap a una possible consolidació entre la multitud de festivals en territori valencià, ha estat truncat per al MBC Fest, que de moment no tindrà continuïtat. El certamen «indie», la etiqueta el aparella amb els festivals de Les Arts, València Beach, Arenal, Low i FIB (tots en la C. Valenciana) va celebrar la seva primera edició a l'abril de 2015 a Port de Sagunt i fins aquí arribarà el seu recorregut. Ja aquest any havia posposat la seva edició, traslandándola de la primavera a setembre, però finalment ha cancel·lat la seva celebració i ha començat a tornar l'import dels abonaments als usuaris que les havien adquirit. Més de dos centenars d'espectadors havien adquirit els primers abonaments, a preu de 20 euros. Aquests ja han estat notificats per la plataforma de venda d'entrades Notikumi que el festival no es farà, apuntant els passos a seguir per a la devolució de l'import pagat. (Font: levante-emv.com)

27-06-2016
ALTRES

La comarca del Matarranya crea "Festivals del Matarranya", una proposta per a l'estiu en què s'agrupen gran quantitat de manifestacions culturals. Aquesta iniciativa s'està consolidant com tot un atractiu turístic a la zona que té per objectiu la dinamització del territori. (Font: AragónDigital.es)

27-06-2016

Cada vegada abunden més els festivals musicals durant l'estiu a Castella i Lleó. I són diverses les raons: portar als diferents escenaris de la Regió a artistes de gran qualitat però, especialment, atreure visitants de tot Espanya que, a més de gaudir de la música en directe contribueixen a dinamitzar l'economia de les zones on se celebra . Aquest any, als certámeness més veterans, alguns referents a la geografia espanyola, se sumen noves iniciatives que arrenquen aquest mes de juliol. (Font: larazón.es)

 

06-06-2016
MÚSICA MODERNA

Segons un informe de l'empresa Ticketea, Madrid és la tercera regió espanyola amb més festivals musicals. Les últimes dades manejades per la plataforma de venda d'entrades online són de 2014 i aquest any dels 970 festivals que hi va haver a tot Espanya, 110 es van celebrar a Madrid. Molt lluny dels 186 de Catalunya, però gairebé a l'una dels 118 d'Andalusia. (Font: El País)

06-06-2016
ALTRES

"És un luxe per a una ciutat comptar amb aquest planter de professionals al comandament de les seves grans esdeveniments culturals", apuntava Ernesto Gasco, regidor d'Impuls Econòmic, Comerç, Hostaleria i Turisme al posar en el retrat de grup que reunia aquest dijous a l'Ajuntament als directors dels principals festivals de Sant Sebastià. Donostia vol reforçar la seva imatge turística internacional com a ciutat de cultura i festivals i per això ha ampliat la seva oferta de "escapades turístiques" relacionades amb els seus esdeveniments. (Font: El Diario Vasco)

01-06-2016
ALTRES

El retorn social és un concepte fonamental en les polítiques culturals. Tanmateix, encara és hora que es concreti què és i, sobretot, quins paràmetres objectius s’han de fer servir per valorar-lo. O dit d’una altra manera, cal que sigui més visible el seu pas de l’entorn teòric acadèmic a la pràctica. La setmana que ve el Sónar presentarà l’avançament d’un estudi que van engegar l’any passat l’objectiu del qual és precisament “estudiar el retorn social i l’ús del festival”. “Vam adonar-nos que els estudis d’impacte econòmic donen poques dades sobre el retorn cultural, social i d’innovació. Es tracta de buscar paràmetres per identificar aquest retorn. Hi surten indicadors, però és aviat per definir el marc referencial”, explica un dels directors del Sónar, Ricard Robles. (Font:Ara.cat)

24-05-2016
ALTRES

La Diputació de Castelló consolida la seva aposta per vincular la marca turística provincial als grans festivals. Aquest any reeditarà el seu concurs de contractació de patrocini de grans festivals, per la qual cosa destina 400.000 euros a la promoció d'aquest tipus d'esdeveniments multitudinaris que repercuteixen en milions d'euros d'impacte econòmic per al territori. El vicepresident provincial de Turisme, Andrés Martínez, va assenyalar ahir en la presentació del FIB 2016 que "entre les més d'un centenar d'accions promocionals turístiques que contempla el pla de màrqueting de la Diputació, el turisme de festivals és una part molt important". "Considerem aquestes plataformes ideals per vincular la nostra marca als valors d'aquests esdeveniments per posicionar la província com a territori referent en el seu desenvolupament", va dir. (Font: ElPeriódicoMediterraneo)

24-05-2016
ALTRES

LA DIPUTACIÓ destinarà 60.000 euros per al Pla de Festivals i Efemèrides Culturals dirigit a ajuntaments i mancomunitats, que accediran a aquesta subvenció en concurrència competitiva. Cada beneficiari només podrà presentar una sol•licitud abans del 15 de juny, obtenint un màxim de 6.000 euros, i l'activitat subvencionada haurà d'executar aquest any. (Font: El Periódico Extremadura)

24-05-2016
ALTRES

La Trobada Nacional de Festivals de Teatre Clàssic, que ha reunit a Peníscola a cinc dels principals certàmens d'aquesta disciplina a Espanya, com els d'Olmedo o Almagro, ha reivindicat el paper de aquestes cites teatrals com a motor econòmic i de consolidació del turisme cultural. El fòrum de reflexió sorgit d'aquestes tres jornades de debat, clausurades avui, ha servit més com a punt de partida per fixar una estratègia conjunta a mig termini que permeti a aquests festivals ampliar els seus canals de comunicació i cooperació. També es dissenyaran possibles projectes de coproducció i col•laboració en matèria de gires de companyies internacionals i consolidació de públics, segons han informat a EFE fonts de l'organització. (Font: La Vanguardia)

24-05-2016
MÚSICA MODERNA

L'organització de Medusa Sunbeach Festival durà a terme una jornada de feina i contractacions aquest proper dissabte, 28 de maig, entre les 10:00 i les 15:00 hores a l'Hotel Holliday de Cullera. Durant tot el matí, membres de l'equip del festival estaran recollint CVs i efectuant entrevistes a possibles candidats amb l'objectiu de cobrir prop de dos centenars de llocs de treball durant els dies que durarà l'esdeveniment, la segona setmana d'agost. (Font: levante-emv)

23-05-2016
ALTRES

La Diputació de Castelló preveu un impacte molt positiu de la seva aposta pel turisme de festivals a l'economia dels municipis de 15 festivals musicals que dóna suport en temporada estival. Així, la institució emetrà en breu les bases per a la concessió de 60.000 euros de subvencions dirigides a aquests festivals culturals de la província a través d'una línia reglada d'ajudes, que se suma a la línia de patrocini de grans festivals dirigida a potenciar la presència de la marca turística de la província en aquests esdeveniments multitudinaris amb una inversió de 400.000 euros. (Font: CastellonInformación)

17-05-2016
ALTRES

El sector de la música ha trobat en els concerts a l'aire lliure i en directe una sortida a la crisi però la sobreexposició pot passar factura. No seria la primera vegada, compta Tali Carretero, codirector del Monkey Week (Sevilla). "Igual que la bombolla immobiliària, nosaltres també vivim la nostra particular bombolla en la dècada del dos mil". Es va produir un boom de festivals, es van inflar els catxets dels artistes i finalment "va arribar el zasca". "Amb la crisi van arribar els primers plantofades i van desaparèixer molts esdeveniments. Avui vivim una segona bombolla, no hi ha públic per a tant festival", conclou Carretero. "Si seguim així ens carreguem l'escena musical i no serà positiu ni per als artistes ni per als promotors", adverteix Rafael Benítez, director general d'AlRumbo (Chipiona, Cadis). (Font: ElDiario)

17-05-2016
ALTRES

Ens encanten els festivals, la música, la gent i la festa. Però, estarem d'acord, és molt pesat haver d'estar tot el dia pendent dels teus objectes personals; no diguem de la bossa, la cartera, la documentació i els diners. Per estalviar-nos preocupacions, l'empresa castellonenca PayNoPain ha creat una polsera que revolucionarà el món dels festivals. easyGOband és la nova versió de la polsera identificativa. (Font: Universia)

13-05-2016
MULTIDISCIPLINAR

El Festival Internacional de Titelles de Segòvia celebra aquest any el seu trenta aniversari. Un esdeveniment únic en el qual es donen cita els millors titellaires del planeta i que en aquesta edició aglutinarà 359 funcions, 283 de les quals es representaran a Segòvia capital, en les places, carrers, patis històrics, esglésies i teatres (30 espais), es donaran cita 31 companyies de 16 països.(Font:ABC)

12-05-2016
MÚSICA MODERNA

El XXVI Festival Castillo de Aínsa, que tindrà lloc del 14 al 17 juliol 2016 ja compta amb nou cartell: una simpàtica i acolorida dona que viatja i travessa muntanyes i valls. La seva dissenyadora és Arantxa Recio, coneguda com 'Harsa'. Per a la realització del cartell del Festival Castell de Aínsa, Arantxa ha explicat que s'ha inspirat en la figura femenina de la deessa Atenea, que apareix representada vestida amb un frack de drac tocant dues flautes. "M'interessava transmetre l'alegria de l'esdeveniment mitjançant una imatge senzilla, directa, carregada de color, i que al mateix temps no perdés el caràcter d'altres anys", ha ressaltat. (Font: 20minutos)

12-05-2016
ALTRES

Sete citas que non deberás perder. És el lema dels Festivais Rias Baixas, una marca sota la qual s'agruparan altres tantes cites amb la música, però també amb la gastronomia, el paisatge, la cultura o el patrimoni, entre d'altres atractius que arrodoneixen a les actuacions musicals programades entre finals dels propers mesos juny i agost. (Font: El Faro de Vigo)

10-05-2016
ALTRES

Amb tot, reclamen l'aprovació urgent d'un nou marc legal que blindi la celebració dels festivals catalans com la que planteja el Govern, a través de la modificació de la futura Llei d'espectacles. L'ACN ha parlat amb els responsables del festivals Vijazz, l'Arts d'Estiu, l'(a)phònica, el Clownia, el MMVV, l'Anòlia, l'Strenes, Porta Ferrada, l'Acústica, el Sons del Móni l'Ítaca per avaluar com aborden la nova situació. (Font: La Vanguardia)

06-05-2016
ALTRES

El Consell de Govern de Castella-la Manxa ha aprovat la convocatòria de subvencions de suport a la realització de festivals, mostres, setmanes i certàmens de teatre, música, dansa i cinema. Segons ha explicat el portaveu de la Junta, Nacho Hernando, l'objectiu és que aquestes activitats culturals, organitzades per associacions no professionals sense ànim de lucre i ajuntaments de la regió, rebin l'impuls necessari per dur-se a terme ja que moltes d'elles, ha afegit, no arriben finalment a celebrar-se per motius econòmics. (Font:Eldiario.es)

04-05-2016
ALTRES

La Conselleria de Cultura ha publicat al Butlletí Oficial de Cantàbria (BOC) les bases reguladores per les quals es regiran les ordres d'ajudes de foment cultural durant tota la legislatura. Per a aquest any, el departament de Ramon Ruiz ha redactat un total de cinc ordres, que agrupen les dotze que es van publicar l'any passat, amb un pressupost que augmenta de 900.000 euros a més d'un milió (Font:20minutos)

03-05-2016
ALTRES

A l'ajuntament de València li han desbordat els festivals, consolidats uns i de nou encuny altres, aliens tots a la iniciativa pública. La setmana passada la regidora de Cultura, Glòria Tello, va haver de citar la Plataforma d'Iniciatives Culturals de València (Picuv), que integra nou certàmens nascuts als barris, per donar explicacions per l'ajuda de 20.000 euros concedida al festival organitzat pels empresaris de teatre (Avetid), sense necessitat de presentar-se al escrutini d'un comitè, com informava València Plaza.

03-05-2016
ALTRES

La primera convocatòria està destinada a la programació, per part d'ajuntaments, d'arts escèniques i musicals professionals en espais escènics municipals. La segona impulsa la realització d'esdeveniments, festivals i certàmens d'arts escèniques i música per part d'empreses i professionals. (Font: eldiario.es)

02-05-2016
ALTRES ARTS ESCÈNIQUES

És un any especial per a la Fira Europea d'Arts Escèniques per a Nens i Nenes, coneguda per Feten. No només va celebrar el passat mes de febrer la seva vintena cinquena edició amb ple en tots els seus espectacles, sinó que ahir els seus organitzadors (la Fundació Municipal de Cultura de Gijón) van rebre en el madrileny Teatre Circ Price el premi "Max" per la contribució del certamen asturià a les arts escèniques espanyoles. La directora de la cita, Marián Osácar, va reivindicar l'aposta per un tipus de creació no sempre valorada com es mereix: "Esperem que serveixi per donar visibilitat al teatre infantil i familiar". (Font: LNE.es)

02-05-2016
MÚSICA MODERNA

El festival de música Viña Rock, de Villarrobledo (Albacete), ha tancat el seu vintè primera edició amb l'assistència de 200.000 espectadors als concerts que s'han celebrat durant tres dies. Així ho ha indicat aquest diumenge l'organització en una nota de premsa, en què ha qualificat d'"èxit" el Viña Rock 2016, "el festival més gran i important de l'Estat" en què aquest any han actuat 141 bandes en deu escenaris . Segons ha explicat l'organització del festival, Viña Rock 2016 ha deixat un impacte econòmic de més de 15 milions d'euros i ha generat més de 1.400 llocs de treball. (Font: 20minutos)

02-05-2016
MÚSICA MODERNA

El festival Nowa Reggae finalment es celebrarà al Parc de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú. Els organitzadors han confirmat a l'ACN aquest nou indret a tocar de la platja després que l'Ajuntament vetés l'ús del recinte del Molí de Mar. El govern va prendre aquesta decisió arran de la sentència del TSJC que donava la raó a uns veïns que van denunciar que anualment s'autoritzava un festival que els impedia descansar. Tot i el canvi, els organitzadors s'han mostrat satisfets amb la nova ubicació perquè "el festival es manté la façana marítima, la qual cosa forma part de la seva essència". Dins el recinte de Ribes Roges, el Nowa Reggae es celebrarà en una zona d'11.000 metres quadrats, que engloben les pistes poliesportives i bona part dels jardins, i els permeten ampliar l'aforament fins gairebé 2.000 persones. (Font: La Vanguardia)

29-04-2016
ALTRES

Després d'analitzar desde Ticketea les dades comunicades oficialment pels propis festivals, organitzadors, Ajuntaments o mitjans de comunicació locals la xifra final del nombre d'assistents totals als 50 festivals de música més grans d'Espanya en 2015 va superar els 3 milions d'espectadors, confirmant a aquests esdeveniments com un fenomen cultural i econòmic. (Font: Dod Magazine) Podeu consultar les dades de l'estudi al següent link: http://blog.ticketea.com/2016/04/mas-de-3-millones-de-espectadores-en-los-festivales-de-musica-de-2015/

26-04-2016
JAZZ-BLUES

Els dj's al carrer comencen a advertir als veïns i visitants de Borriana de la proximitat del cap de setmana del Maig vaig Gras, un festival de música negra per a tots els públics amb el qual es pretén apropar la música, cultura i costums de New Orleans fins a Borriana. (Font:Diario Mediterraneo)

22-04-2016
ALTRES

El Sónar, Peralada, Cap Roig, Acústica i Primavera Sound aporten més de la meitat del que genera el sector. Catalunya celebra 360 festivals anuals, amb 1,5 milions d'espectadors. Si Catalunya s'erigeix com una de les regions amb més festivals musicals del país, dos destaquen per sobre de la resta sense cap dubte. El Primavera Sound i el Sónar són els certàmens més importants, no només pel públic que atreuen, sinó per l'impacte econòmic que generen i la seva important pressupost, de 80.000 euros de mitjana. (Font:eleconomista)

18-04-2016
AUDIOVISUAL

El curtmetratge titulat 'Apolo 81', dirigit per Óscar Bernàcer, va guanyar dissabte a la nit amb el primer premi del IV Festival Plasencia Encorto. A la gala final celebrada al teatre Alkázar va resultar també premiat com a millor curt extremeny 'Encesa', de Juan Vázquez, mentre que 'Alike', de Daniel Martínez i Rafa Cano, va guanyar en la categoria d'animació. (Font: Hoy.es)

18-04-2016

La coordinadora d'Entitats Juvenils i Culturals ha convocat pel proper dissabte 16 d'abril una concentració a la plaça de la Vila com a resposta a la decisió del tribunal d'anul·lar la llicència per a la celebració del festival NowaReggae (Font:Mon.cat)

15-04-2016
ALTRES

El conseller de Cultura, Santi Vila, es reunirà la setmana vinent amb l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, representants de les associacions de festivals i promotors musicals per analitzar conjuntament la millor "estratègia" per garantir la "màxima protecció" d'aquests esdeveniments a l’aire lliure. (Font: ARA.cat)

13-04-2016
TEATRE

El Festival Internacional de Titelles de Segòvia "Titirimundi" serà en la seva trentena edició "un balcó obert" a la creació teatral a Rússia , una de les més famoses a nivell mundial entre les que cultiven les arts del titella , segons ha explicat el director del festival , Julio Michel. (Font: ElDiario.es)

11-04-2016
ALTRES

El que en aparença és una resolució aïllada contra un festival de reggae es pot convertir en un nou maldecap per als festivals musicals de Catalunya si no es prenen mesures amb urgència. El 14 de març, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va dictar sentència contra l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú per haver concedit la llicència que permetia celebrar el festival de música jamaicana Nowa Reggae en la seva edició del 2011. La multa és de 12.020 euros, però estableix jurisprudència i ja ha posat en guàrdia molts consistoris de Catalunya, que podrien haver de cancel•lar els seus festivals si algun veí s’acull a aquesta resolució. (Font: El Periódico)

06-04-2016
ALTRES

El Butlletí Oficial de l' Estat del 5 d'abril recull l'extracte de la Resolució de 30 de març de 2016, de la Direcció general de l'Instituto de la Cinematografia i de las Artes Audiovisuales, per la qual es convoquen ajudes per a l'organització de festivals i certàmens cinematogràfics a Espanya durant l'any 2016. (Font: Audiovisual 451)

05-04-2016
MULTIDISCIPLINAR

La favorable situació de la música en directe ha generat un creixement de festivals i també de marques apostant per vincular-se a la música , el que per al 52% de l'audiència ho percep com una cosa positiva. Aquest una de les dades d'un estudi desenvolupat per Repucom , que aviat presentarà públicament , centrat per primera vegada en el mercat espanyol, sobre una mostra 500 persones en edats compreses entre els 16 i 69 anys que hagin assistit alguna vegada a un festival de música (Font:IndustriaMusical)

04-04-2016
DANSA

Una de les mesures del Pla Estratègic de la Cultura Valencià és recuperar el festival internacional Dansa València. CulturArts pretén que el certamen reneixi el 2017. (Font: Las Provincias)

04-04-2016
DANSA

La vuitena edició del Festival Sismògraf d’Olot va acabar ahir diumenge després de quatre dies de ball frenètic per tots els gustos i, segons les dades facilitades per l’organització, ha comptat amb la participació de 15.000 persones, un 25% més que l’any passat. També ha tingut una destacada representació de programadors internacionals. (Font: El País)

01-04-2016
ALTRES

És una proposta que vol unir l'arquitectura efímera amb altres disciplines com la música, la dansa, el teatre, etc. Veurem com va prenent forma a partir d'ara. (Font: Artsy Movistar)

31-03-2016
MULTIDISCIPLINAR

Alcalá tindrà el seu propi Festival de Música al qual han donat el nom de Intra.Riberas i que tindrà lloc a l'entorn del riu Guadaíra. La primera edició d'aquesta iniciativa serà el 30 d'abril i en paral•lel es celebrarà el I Concurs de Bandes Intra.Ribera. (Font: ABC)

30-03-2016
MÚSICA MODERNA

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha estimat el recurs interposat per un grup de veïns de Vilanova i la Geltrú (Garraf) i ha anul•lat la llicència concedida per l'ajuntament d'aquesta localitat per a la celebració del Festival Nowa Reggae del 2011, al considerar que vulnerava la normativa acústica. El tribunal ha dictaminat, a més, que el consistori ha d'indemnitzar amb 3.000 euros per danys morals cadascun dels 12 veïns que es van sumar a la reclamació. (Font: El Periódico)

29-03-2016
MULTIDISCIPLINAR

Se celebrarà entre el 17 de juny i el 8 de juliol i s’iniciarà amb un recital del tenor peruà Juan Diego Flórez al Palacio de Carlos V al costat de l'OCG i sota la direcció de Sebastiano Rolli. (Font: GranadaHoy)

26-03-2016
ALTRES ARTS ESCÈNIQUES

La societat figuerenca es va citar ahir al Teatre El Jardí per assistir a l'espectacle inaugural de la tradicional cita cultural amb l'humor. El Teatre municipal de la ciutat va tornar a transformar-se en cabaret per celebrar la Gala Inaugural del Festival Còmic. (Font:GironaNotícies.com)

18-03-2016
DANSA

El Festival Maldà enDansa obre convocatòria per presentar propostes de peces curtes de dansa per la tercera edició d’aquest festival que se celebrarà del 17 al 22 de maig de 2016 al teatre El Maldà de Barcelona. Aquest teatre ocupa algunes estances rehabilitades d’un antic palau del segle XVIII de Barcelona que va pertànyer a la família del Baró de Maldà. (Font: XTRart.es)

17-03-2016
JAZZ-BLUES

La I edició del festival JazzVejer es celebrarà a la localitat gaditana durant els dies 27 i 28 de maig, amb l'objectiu de "posar en valor el potencial turístic de la província en base a la seva riquesa cultural, patrimonial i gastronòmica, segons va comentar ahir Salvador Puerto, el diputat de Cultura al Palacio Provincial. (Font: Diario de Cádiz)

07-03-2016
AUDIOVISUAL

El Festival Europeu de Curtmetratges (FEC) de Reus impulsa per primera vegada un premi a la millor producció catalana. Aspiren els vuit curtmetratges que s'han inclòs a la secció Panorama CAT, que fins ara no era competitiva, i els dos que han estat seleccionats dins de la secció oficial. (Font: La Vanguardia)

06-03-2016
AUDIOVISUAL

El grup municipal del PSOE a l'Ajuntament de Gijón ha demanat avui que destitueixin el director del Festival Internacional de Cinema (FICX), Nacho Carballo, per la seva «pèssima gestió» al capdavant del certamen cinematogràfic. (Font: El Comercio)

05-03-2016
MÚSICA MODERNA

Tres festivals competeixen enguany per endur-se la atenció del públic metalero. Euskadi torna a quedar-se fora del circuit, que des del enyorat Kobetasonik de 2009 s'ha quedat out. (Fuente: El Diario)

04-03-2016
AUDIOVISUAL

El concurs de mèrits per a elegir el director de la Setmana Internacional de Cinema de Valladolid, els requisits seran aprovats en una setmana, ha obert el ventall de l'experiència exigida a l'adreça d'un altre tipus de festivals i gestió de centres culturals d'àmbit nacional i internacional. (Font: ABC)

03-03-2016
MÚSICA ERUDITA

Considerat internacionalment com un dels millors festivals de música de cambra d'Espanya, els organitzadors llancen un S.O.S perquè les administracions públiques s'involucrin. (Font: El Diario)

03-03-2016
MÚSICA MODERNA

Està considerat pels seus organitzadors com un dels festivals més bojos de la temporada, però més enllà de l'encertat i/o exacte de l'adjectiu, del que no hi ha cap dubte és que el Springfest s'ha convertit després de només una edició en una cita obligatòria per a l'aficionat a la música electrònica, a la figura del dj i en general a la cita lúdica. (Font: La Vanguardia)

03-03-2016
MÚSICA MODERNA

Després de la gran experiència en el primer projecte de voluntariat europeu al Nowa Reggae, els promotors organitzen de nou conjuntament amb SCI Catalunya la segona edició del Nowa Reggae Festival Workcamp.

01-03-2016
ALTRES

El decret autonòmic que obliga els esdeveniments amb més de 2.000 persones a tenir eines electròniques de mesura serà d'obligat compliment a partir de setembre. (Font: ValenciaPlaza)

01-03-2016
AUDIOVISUAL

El Cabildo de Gran Canària organitza un taller sobre distribució d'obres audiovisuals en festivals internacionals en el marc del Festival de Les Palmes de Gran Canària, ha informat el conseller insular de Desenvolupament Econòmic, Raúl García Brink, durant la presentació de la 16a edició del certamen, que arrenca el aquest divendres. (Font: Noticanarias)

01-03-2016
MÚSICA MODERNA

L'economia directa i indirecta de la música en directe sobre una ciutat pot ser fonamental, segons hem vist alguns estudis reflecteixen que cada 1 $ invertit en música en directe genera $ 3 a la comunitat. (Font: Industria Musical)

01-03-2016
ALTRES

El VII Anuari de la Música en Viu, publicat per l'Associació de Promotors Musicals (APM), arriba acompanyat de notícies positives per al sector a Espanya, que va encadenar el 2015 una segona pujada, en convertir els 173,5 milions d'euros recaptats en 2014 a 194,5. Això suposa un creixement del 12,1%, el qual, agregat al 9,76% més de facturació que es va aconseguir en l'any previ, ha aconseguit remuntar per fi les xifres a nivells similars als de 2011, abans que es produís la pujada de l'IVA al tram més alt, el 21%. (Font: Asociación Promotores Musicales)

28-02-2016
MÚSICA MODERNA

Per la passada edició del Festival solidari de música independent Granapop, van passar grups com Neuman, Rufus T. Firefly, Senyor Blanc o Lleó Benavente entre d'altres. (Font: Todoindie)

23-02-2016
MÚSICA MODERNA

Els festivals espanyols van mantenir la puixança mostrada en anys anteriors, especialment en les tres zones que s'han revelat com a grans epicentres d'aquest tipus de cites: Catalunya, País Basc i Comunitat Valenciana. (Font: Indústria Musical)

18-02-2016
MÚSICA ERUDITA

Coincidint amb la Setmana Santa, se celebra també la Setmana de Música Religiosa de Conca, que compta cada any amb importants orquestres i intèrprets de rellevància internacional. Es tracta d'un ampli i variat programa de concerts en el qual s'ofereixen estrenes, obres poc freqüents, recuperacions històriques i, com no, les grans composicions de música sacra de tots els temps.

12-02-2016
ALTRES ARTS ESCÈNIQUES

El Teatre Circ Price acull el VI Festival Internacional de Màgia de Madrid en què es congregaran il·lusionistes i mags de diferents nacionalitats i disciplines en un conjunt d'espectacles dirigits pel mag Jorge Blass.

11-02-2016
MÚSICA MODERNA

Els propers dies 12 i 13 de febrer la Sala Taboó de Madrid congregarà en ple barri de Malasaña a alguns dels noms més prometedors de l'escena musical underground espanyola.

10-02-2016
MÚSICA MODERNA

La sala Barts acollirà el 26 de febrer la primera edició del festival Intersteral Barcelona amb música "garage", psicoledia i rock a través de Cápsula, Tokyo Sex Destruction, Critters, Shinkiro, Opatov, Celestial Bums i Pacosan

09-02-2016
MÚSICA MODERNA

Males notícies per als fanàtics dels festivals. L'empresa SFX Entertainment, encarregada de realitzar el Rock in Rio, Misteryland, Beatport i Tomorrowland, s'ha declarat en fallida als Estats Units. La multinacional va anunciar que es retirarà de la borsa i tornarà a ser una empresa privada per intentar saldar els seus deutes amb els creditors. (Font: Indiehoy)

09-02-2016
MÚSICA MODERNA

Després de les primeres edicions, aquest any es confirmaràn si són esdeveniments a tenir en compte a l'hora de planificar l'agenda d'aquelles persones que desitjen que arribi l'estiu per la diversitat dels festivals que hi ha a Europa. (Font: Vavel)

08-02-2016
MÚSICA MODERNA

Talavera de la Reina (Toledo) acull el próxim 28 de maig la primera edició del festival amb Cristian Varela, Umek o Dosem entre els primers noms confirmats. (Font: MondoSonoro)

08-02-2016
MULTIDISCIPLINAR

El festival de Otoño a Primavera de la Comunitat de Madrid torna als escenaris aquest mes en la segona meitat de la seva 33a edició, que s'extendrà fins el mes de juny, amb set noves estrenes a quatre sales de la regió (Teatros del Canal, Cuarta Pared, Teatro Pradillo y Teatro del Barrio). (Font: Docenotas)

08-02-2016
MULTIDISCIPLINAR

Valencia Escena Sostenible se celebrarà els próxims 21 i 22 de maig. La iniciativa preten fomentar mitjançant concerts, teatre, tallers i gastronomia el consum i la cultura responsable. (Font: Levante)

05-02-2016
MÚSICA ERUDITA

Els dos festivals canaris d'òpera, que se celebren a les capitals de l'arxipèlag, iniciaran aquest any l'intercanvi de produccions, una nova via de col·laboració amb "cost zero" i a la qual es podrien sumar altres. Així es va anunciar el passat 5 de febrer, en una roda de premsa de presentació de la 49 temporada del Festival d'Òpera de Las Palmas de Gran Canària, que es desenvoluparà entre el proper 23 de febrer i el 28 de maig. Aquesta serà una de les novetats d'aquesta temporada 2016, en què el festival inclourà el "Nabucco" de Verdi, produïda per l'Auditori de Tenerife, i cedirà el 2017 a l'Òpera de Tenerife la seva producció de "Norma" de Bellini. (Font: La Opinión de Tenerife)

05-02-2016
MÚSICA MODERNA

La música electrònica d'avantguarda es donarà cita al Lapsus Festival el proper 2 d'obrir al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) amb les primeres confirmacions, com Jlin, Donnacha Consetllo, M.E.S.H., HKE, entre altres. L'habilitació de nous espais i l'ampliació horària (més de 12 hores ininterrompudes) seran les principals novetats.

04-02-2016
MÚSICA MODERNA

Electromar, un dels festivals de música electrònica considerats dels més importants d'Espanya, ha començat a buscar ubicació davant del que assenyalen com "fredor de l'Ajuntament de Torrevella" per albergar la cita que aquest any farà la seva novena edició amb una consolidada proposta de música electrònica i programació artística de qualitat. Els promotors de l'esdeveniment estudien mudar-se del municipi després de constatar "un aparent desinterès" per part de la Regidoria de Cultura que dirigeix ​​Alejandro Blanco. (Font : La Verdad)

02-02-2016

En menys de 2 setmanes s'han anunciat 2 grans festivals de música a Madrid amb importants cartells, el Mad Cool amb noms tan importants com Neil Young, Two Door Cinema Club o The Prodigy i el Madrid Dance Island amb David Guetta que se sumen als ja coneguts festivals Dcode, Mulafest i MadMusic. (Font: Industria Musical) 

05-01-2016
AUDIOVISUAL

L'Agència Gallega d'Indústries Culturals (AGADIC) a convocat les subvencions destinada als esdeveniments celebrats a Galícia per a la promoció i difusió de la producció cinematogràfica, amb un pressupost de 105.000 euros el que representa un augment del 16% respecte a la xifra de 2015 . el termini de presentació de les sol•licituds per rebre la subvenció va començar el 29 de desembre de 2015 i finalitzarà el 28 de gener de 2016. (Font: Cine & Tele)

21-12-2015
TEATRE

En el marc dels processos d’elaboració del Pla de Cultures 2016-2026, impulsat pel Consell de la Cultura de Barcelona, i en un context de transformació cultural i social com l’actual, s’ha considerat oportú obrir un marc de reflexió professional i ciutadana sobre els nous horitzons que ha d’incorporar el Grec Festival de Barcelona. El debat contarà amb diferents professionals del sector cultural i es celebrarà el dimarts 22 de desembre de 18 a 20 h a Fabra i Coats – Fàbrica de Creació, i es podrà seguir en temps real a través de la web. (Font: Fabra i Coats – Fàbrica de Creació)

20-12-2015
MÚSICA MODERNA

Cada vegada hi ha una pregunta més recurrent i que més gent es pregunta: per què estiu rere estiu apareixen en els festivals espanyols tants grups repetits? Grups que puguin ser cap de cartell d'un festival per quaranta mil persona hi ha 20 o 30 i cada any 12 o 15 no giren. Per tant, queden 15 perquè tots els festivals es barallen. La regles del joc, sobretot a la contractació de grups estrangers, comença en el monopoli de les agències londinenc, un total de 10 empreses que controla i representen prop del 90% dels grups que actuen en els festivals. Un altre factor important són la inèrcia de molts programadors i la recerca d'un mateix tipus de públic provoquen que es generin cartells cada any més previsibles. (Font: El Confidencial)

17-12-2015
MÚSICA MODERNA

PrimaveraPro reafirma la seva aposta pel centre cultural i neuràlgic de Barcelona de cara a 2016, que se celebrarà de l’1 al 5 de juny de 2016 de forma paral·lela al festival. En la seva passada edició, va congregar a més de 2.7000 professionals de la indústria musical, la trobada es va traslladar amb gran èxit al MACBA, l’any que ve s’assentarà definitivament afegint el Centre Contemporània de Barcelona (CCCB) com a seu, per tal d’acomodar el sòlid creixement dels últims anys, que l’han portat a convertir-se en una de les cintes ineludibles del sector a nivell global. (Font: Primavera Sound)

10-12-2015
TEATRE

El programa CASA, pilotat per cinc organitzacions culturals europees: MiramirO (Bèlgica), SirkusInfo FInland (Finlàndia), Cirqueon (República Txeca), FiraTàrrega (Espanya) i Subtopia (Suècia) organitzen la convocatòria “Coneix el Circ i les Arts de Carrer d’un altre país”. Una estada de 7 dies en un dels països socis del projecte, juntament amb 9 altres professionals de diferents nacionalitats, on s’explorarà la realitat cultural local. Realitzant un tour per visitar festivals, centres de residència, de producció, de formació... L’objectiu de la convocatòria és obrir oportunitats de treball i inspirar els participants amb enfocaments innovadors. CASA es fa càrrec del viatge, transports, allotjament, dietes i entrades als espectacles dels participants seleccionats. La data límit per a la sol•licitud és l’1 de febrer de 2016. (Font: FiraTàrrega)

12-11-2015
AUDIOVISUAL

La 48º edició del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya ha incrementat substancialment les xifres corresponents a la venda d'entrades i el nombre d'espectadors respecte a l'any passat. En aquesta edició s'han venut un 20,8% més respecte a la passada edició, a més la venda a suposat un increment dels ingressos en un 23,1%, que demostra la consolidació i el creixement d'un certamen que compta amb un públic molt fidel, guanya adeptes i notorietat a tot el país i el món. ( Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya)

10-11-2015
AUDIOVISUAL

El festival mundial de cinema animat de Croàcia, Animafest Zagreb que se celebra del 6 al 11 de juny. Obre la convocatòria a la presentació de tots els films (40 min com a màxim de durada) realitzats amb tècniques d'animació, després de l'1 de gener de 2015, incloent aquells que combinin l'acció real i documental encara que més del 50% de la producció a de ser animada, reservant-se el festival el dret a jutjar quina part qualifica com animada. Els Films optaran a diferents premis tant econòmics com formatius. La data límit per a la presentació serà l'1 de febrer de 2016. (Font: Xrtart)

04-11-2015
ALTRES

L'arribada dels festivals està redefinint la temporada musical, en els últims anys s'està creant una tendència general a Espanya, i més encara a Catalunya, d'apostar pels festivals relegant a les sales de concerts a un paper gairebé subsidiari en la música en directe. Els festivals majoritàriament proliferen a l'estiu aportant al públic un gran esdeveniment i una experiència única per als individus, aquests tres elements són conceptes que expliquen gran par de l'èxit del model de festivals per sobre de les sales de concerts. (Font: El País)

02-11-2015
ARTS VISUALS

El Confidencial analitza en aquest article el passat, present i futur dels més de 200 certàmens cinematogràfics que se celebren a Espanya durant l'any. Dividint els certàmens en 3 categories característiques per la seva capacitat d'atracció i importància cinematogràfica, amb un comú denominador fer que la indústria del cinema espanyola es més coneguda fora de les fronteres i que la de fora es més coneguda a Espanya. (El Confidencial)

20-10-2015
ALTRES

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), i la Direcció General de Cultura Popular, Assocacionsime i Acció Cultural (DGCPAAC) han impulsat diversos estudis amb l’objectiu de mesurar els impactes d’esdeveniments culturals especialment pel que fa a activitats vinculades amb la cultura popular. Es per això que es proposa la celebració d’aquesta jornada que tenen un doble objectiu: difondre i millorar el coneixement sobre les metodologies emprades en l’elaboració d’aquests estudis, i generar reflexió i debat des de diferents disciplines científiques sobre la utilitat i les implicacions que té el mesurament de l’impacte dels esdeveniment culturals. Les jornades tindran lloc dimecres 11 de novembre al Centre de Cultura Contemporàni de Barcelona (CCCB). (Font: CoNCA)

15-10-2015
ALTRES

El 28 i 29 d’octubre es celebrara a Barcelona, a l’espai Fabra i Coats – Fàbrica de Creació, la tercera edició de les trobades professionals de CultSufing que té com objectiu posar en contacte esdeveniments, artistes, agents culturals, patrocinadors i mitjans de comunicació d’una manera pràctica. Durant les jornades es presentaran en directe els 20 projectes seleccionats per aquesta tercera edició, combinat amb espais d’interacció i connexió entre els assistens, com taules sectorials o xerrades pràctiques per ampliar el ressò i millorar el finançament dels projectes. Incripció gratuita oberta fins el 18 d’octubre. (Font: CultSurfing)

13-10-2015
ALTRES

El Consell de Govern basc ha aprovat, a proposta de la consellera d'Educació, Política Lingüística i Cultura, l'ordre que, amb 350.000 euros, regula la concessió de subvencions durant l'exercici 2015, per a l'organització de festivals, cicles, concursos, certàmens , i accions culturals singulars, en diverses àrees culturals, que presentin un elevat grau d'especialització i siguin d'especial interès per al panorama cultural de la Comunitat Autònoma basca. El termini de presentació de sol•licituds serà d'un mes a partir del dia següent a la publicació de l'Ordre en el Butlletí Oficial del País basc (BOPV).

09-10-2015
AUDIOVISUAL

Del 9 al 18 d'octubre se celebra la 48a edició del festival de cinema fantàstic i de terror de Sitges, un festival que l'any passat va atraure 180.000 visitants i que aquest any espera repetir l'èxit. Un format on el públic addicte i els directors gaudeixen del gènere i fa que els jurats pateixin la seva desaforada programació: han de jutjar 38 pel•lícules en vuit dies. Un certamen que combina grans produccions amb pel•lícules de petit format i reposicions de classics, formant una selecció de 169 pel•lícules, amb tota mena de gestos i apostes que se surten de l'esquema del festival ja que en ell hi cap de tot. (Font: El País)

09-10-2015
ALTRES

Acción Cultural Española edita anualment l'Anuari AC/E de cultura digital, amb l'objectiu d'analitzar l'evolució de les tendències digitals en el món de la cultura i que cada any posa el focus en una disciplina específica d'aquest sector. L'Anuari AC / E 2016 es centra en la identificació i sistematització, per facilitar la consulta, de l'ús de les noves tecnologies en l'organització i promoció dels festivales i esdeveniments professionals en l'àmbit de la cultura. L'Anuari AC/E pretén descriure les fórmules tecnolígicas que els organitzadors d'aquests esdeveniments estan incorporant per tal d'enriquir l'experiència dels seus participants, la convocatòria per a la inscripció romandra oberta fins 30 de novembre. (Font: Acción Cultural Española)

01-10-2015
ALTRES

El festival d’arquitectura de Barcelona “48H Open House BCN” que celebra la seva sisena edició el 24 i 25 d’octubre ha obert la inscripció per voluntaris obert a tots els públics, aquella gent amb coneixements previs o no, ser professional o estudiant, arquitecte o historiador, tot el que es demana és actitud activa. El voluntariat consisteix en treballar en equip i ser curiós per descobrir i fer descobrir als visitants l’arquitectura de qualitat que trobem als diferents barris de Barcelona. (Font: 48H Open House Barcelona)

23-09-2015
DANSA

Masdanza, Festival Internacional de Dansa Contemporània de Canàries, celebra aquest any la seva vintena edició, com les anteriors edicions el festival és un aparador per als joves talents de la dansa contemporània ja que compta amb un programa de Residència Artística. Així mateix el festival manté acords de col·laboració amb diversos festivals internacionals, permetent a coreògrafs, tant espanyols com internacionals mostrar en altres països els treballs que han presentat durant el Festival. Finalment el certamen forma part de la Xarxa de Festivals ACIELOABIERTO, que agrupa 10 festivals per compartir informació, impulsar projectes i afavorir la circulació dels artistes i les seves obres per tal de minimitzar despeses i esforços, i augmenta el suport a la dansa contemporània a Espanya. (Font: Danza Teatro)

17-09-2015
ALTRES

La Factoria Cultural / Viver d'Indústries Creatives i Verkami han convocat una convocatòria, oberta fins el 28 de setembre de 2015, per a una plataforma de micromecenatge per a projectes creatius. Els objectius principals de la convocatòria és promoure iniciatives emergents i innovadores pertanyents a l'àmbit cultural i creatiu a través del suport econòmic que poden oferir gràcies al crowfunding. D'entre tots els projectes presentats es farà una selecció de 15 propostes a les quals se'ls oferirà una cobertura de la quota de participació en la campanya del 100%, 75% o 50%. Només un projecte podrà obtenir l'ajut total, altres 6 projectes podran optar als tres quarts de bonificació i als altres 8 projectes se'ls oferirà la meitat de la quota de participació en la campanya. (Font: Factoría Cultural)

16-09-2015
ALTRES

La primera plataforma de patrocinio online de iniciativas culturales Movistar Artsy abre la convocatoria 2015, del 1 de septiembre al 31 de diciembre, para volver a generar oportunidades y ayudar a los emprendedores a realizar su idea cultural. Los interesados ya pueden colgar en la web su propuesta cultural de cualquier disciplina artística. Los requisitos principales para participar son que la propuesta ha de celebrarse en Cataluña y que debe ser la primera edición. Aquellos festivales ganadores recibirán el apoyo de Movistar Artsy para poner en marcha su proyecto; una dotación económica, infraestructura, tecnología y difusión de medios de comunicación junto con el asesoramiento de expertos del sector. Este año la edición se consolida con una dotación económica en premios de 112.000 euros, un 75% más que en la anterior edición. (Fuente: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya)

15-09-2015
ALTRES

Amb el festival Russafa Escènica s'obre la temporada de festivals alternatius de València, el primer dels nou certàmens urbans que han dinamitzat la ciutat al marge de les institucions i són part indispensable de l'agenda cultural de la temporada. Aquests festivals s'han agrupat sota un paraigües comú, que porta com a nom PICUV, i són conseqüència del buit institucional dels últims anys del govern autonòmic i municipal. Durant tot l'any diferents disciplines artístiques, escèniques, musicals i teatrals inundaran els barris de València i atrauran a milers de ciutadans, amb uns pressupostos ha esquena dels diners públics. (Font: Culturplaza)

14-09-2015
ALTRES

Obert el termini d'inscripcions per a la primera edició de Emprende Música, fins al 21 de setembre, un projecte organitzat per Legal Music, promotora responsable d'esdeveniments com Mat Mad Festival, SOS 4.8 i Factoria Cultural. En aquesta edició Emprende Música ofereix 4 beques que cobreixen la residència en el Matadero Madrid juntament amb serveis de formació i assessorament per part dels millors professionals del sector de la música durant un període de sis mesos, amb la intenció de convertir en econòmicament sostenible els quatre millors projectes presentats. (Font: Indústria Musical)

14-09-2015
TEATRE

Obertes les inscripcions de companyies, fins el 16 d’Octubre, per participar a la 27a edició de la Mostra d’Igualada - Fira de teatre infantil i juvenil, que tindrà lloc del 7 al 10 d’abril de 2016. La convocatòria està oberta a companyies professionals que presentin espectacles de qualsevol gènere adreçat a un públic familiar, infantil o juvenil, tant si han estat creades per ser representades en espais tancats com a l’exterior. (Font: La Mostra d’Igualada)

09-09-2015
MÚSICA MODERNA

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha publicat que els 13 festivals de música més rellevants d’estiu de Catalunya han crescut en un 6,44% en nombre d’espectadors respecte l’any anterior, arribant a una xifra total de 631.358 segons les dades facilitades pels mateixos esdeveniments. (Font: Generalitat de Catalunya)

08-09-2015
MÚSICA MODERNA

Els empresaris de Benicàssim juntament amb l'Ajuntament van proposar al festival retardar la seva celebració a finals d'agosts, i així potenciar el mes de vacances per atreure només turisme familiar i nacional a la localitat castellonenca. Però el Rototom encara que va estudiar la proposta ha decidit que per la seva següent edició mantindrà les seves dates habituals, del 13 al 20 d'agost, fent cas omís a les peticions. Els seus 250.000 espectadors de diferents edats i la gran força d'aquest festival han fet que aquestes dates es mantinguin. Tot i que les negociacions de cara al 2017 van ben encaminades perquè el festival se celebri al juliol i tots estiguin conformes amb la nova proposta. (Font: Culturplaza)

06-09-2015
AUDIOVISUAL

Prop de 30 festivals de cinema gallec s'uniran en una plataforma amb la qual potenciar un sector que està en un moment brillant i que té a Galícia una forma diferent de ventilar les seves produccions. Amb la idea de promocionar la comunitat a través de la seva oferta festivalera i de sumar i no restar per salvar obstacles amb soltesa. En breu es decidirà la forma jurídica en què aquests festivals s'agruparan per buscar una solució compatible a tots els certàmens independents i aquells que depenen de l'administració. (Font: El Ideal Gallego)

03-09-2015
MÚSICA MODERNA

Una sentència ha donat la raó als veïns sobre la contaminació acústica que produeix el festival Arenal Sound durant els dies que se celebra. La sentència obliga a reformular les condicions del festival, així doncs el consistori de l'Ajuntament de Burriana i els organitzadors del festival hauran de trobar una solució al problema per a la següent edició. (Font: El Mundo)

01-09-2015
TEATRE

La 24 edició del festival Temporada Alta de teatre, dansa, circ i música compta amb un cartell format per 110 espectacles, 36 estrenes absolutes i 25 produccions i coproduccions. Aquestes es podran veure en 10 poblacions diferents, la majoria d'elles a Girona i Salt que tindrà lloc del 2 d'octubre al 8 de desembre. (Font: Artezblai)

28-08-2015
MÚSICA MODERNA

Passat l'estiu els grans festivals d'estiu deixen pas a trobades molt més íntims, en els quals destaca especialment la música independent i la vessant electrònica més transversal, amb un entorn més càlid i proper per als espectadors i els artistes. Exemples d'aquests festivals són el FIGA, el FRA o alguns que celebren la seva primera edició com Fuzzville o She 's The Fest. (Font: Valencia Plaza)

27-07-2015
TEATRE

El Temporada Alta s’uneix a Seed&Click per organitzar la segona edició d’Arts Lab Temporada Alta, amb l’objectiu de detectar nous talents a la indústria de les Arts Escèniques i indústries complementàries. On es buscaran projectes empresarials relacionats o aplicables al teatre, la dansa o el circ en diversos àmbits. Els finalistes hauran de presentar el seu projecte els projectes davant dels membres del jurat en una Gran Final que tindrà lloc el 27 de novembre de 2015 al Teatre Municipal de Girona.

27-07-2015
TEATRE

La Fundació Festival Internacional de Teatre Clàssic d'Almagro (Ciutat Real) ha obert la convocatòria de la II edició del "work in progress" ‘Ensayando un Clásico’, que consta d'un màxim de cinc projectes en què la gent que ho desitgi tindrà la possibilitat d'aprendre, investigar i formar-se al costat d'un grup d'experts i professionals del món escènic. Aquesta segona edició girara entorn a la vida i obra de Miguel de Cervantes. (Font: Festival de Almagro)

23-07-2015
ALTRES

Profestival.net, el portal interactiu creat pel Programa de Gestió Cultural de la Universitat de Barcelona per difondre els festivals catalans i espanyols, presenta algunes dades sobre el moment del sector. De caràcter general, assenyala que a Espanya el 43% dels festivals són de música, el 26% d'arts escèniques, el 20% d'audiovisual, i un 11% d'altres disciplines artístiques, a més el 24% dels festival que existeixen actualment s’han creat a partir del 2009. (Font: Fundació Bosch i Gimpera)

15-07-2015
ALTRES

L’Anuari de la Música 2015, coeditat per Grup Enderrock i l’Associació Professional de Representats, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC), s’ha presentat dimecres 15 de juliol en roda de premsa a la seu de la SGAE de Barcelona. Les dades publicades descriuen que el sector sobreviu a la crisi però només la creació musical gaudeix d’un creixement notable. Pel que fa als festivals; les dades indiquen que els grans festivals han aturat el creixement disparat dels darrers anys, i els festivals petits i especialitzats proliferen arreu del país.

12-07-2015

Un estudi ha investigat l'esforç físic que realitzen els assistents als festivals de música, calculant les calories que cremen durant els seus tres dies de durada. Amb resultats sorprenents, demostrant que l'assistència a un festival és exigent a nivell físic.

08-07-2015
ALTRES

Des de les marques a la “social media”, tres festivals d’art: The Big Noise Festival (Londres), Exit (Serbia) i el London Short Festival Story (Londres) ofereixen a través d’alguns dels seus professionals uns consells sobre com posar en marxa el festival perfecte per l’estiu. (Font: The Guardian)

02-07-2015
MÚSICA MODERNA

La 18a edició del Paupaterres, el Festival Musical d’Estiu de les Terres de Ponent, oferirà els dies 17 i 18 de juliol a Tàrrega un total de 13 concerts per a tots els gustos i d’estils diversos. Aquesta nova edició comptarà amb el PaupaKids, un espai dedicat especialment als nens i a les famílies durant la tarda de dissabte, cada vegada més consolidat i amb una personalitat pròpia dins del mateix festival. Enguany, a més presenta més activitats i una atractiva aliança amb el Club Súper 3. (Font: Nació Digital)

01-07-2015
MÚSICA MODERNA

La segona edició del Congrés de Festivals, sota el títol "El Festival com a marca", es celebrarà del 28 al 30 d'octubre dins el BIME Pro. Aquesta nova edició girarà entorn a la relació entre festivals i les marques, i concretament amb l'objectiu de promoure el concepte que la primera marca que ha de trobar un festival és la pròpia. Buscant obrir perspectives als gestors de festivals per pensar i conduir-se com a marques, no només gestionar com a empreses. (Font: BIME Pro)

30-06-2015
TEATRE

De l’1 de juliol al 23 d'agost se celebra el Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida, que obrirà amb l'estrena de "Medea" protagonitzada per Ana Belén. Aquesta guia bàsica proposa 6 activitats imprescindibles per poder gaudir plenament del Festival i de la nit de Mèrida. (Font: El Peristilo del Teatro Romano)

29-06-2015
MÚSICA MODERNA

El mercat dels festivals ofereix una interminable oferta que fa difícil que nous festivals puguin diferenciar-se de la competència. Però hi ha festivals que han trobat un nova via per explotar, l'entorn; és el cas del festival suec Into The Valley de música electrònica, que celebra la seva primera edició a finals de juliol, el qual probablement destacarà més per l'espai en què se celebra que pel seu cartell i preu. L'emplaçament del festival es situarà en un forat al mig del bosc, on es precipita l'escenari encarat a un amfiteatre i amb una petita bassa amb cascada inclosa just darrere, sens dubte un entorn idíl•lic i diferent als que ens tenen acostumats normalment els festivals de música. (Font: Asociación de Promotores Musicales)

25-06-2015
MÚSICA MODERNA

Del 24 al 28 de juny es celebra el festival de Glastonbury, com cada any presenta un cartell irreprotxable, però potser la seva distribució no es del gust de tots els fans. El diari The Guardian ha ordenat el cartell del festival segons les estadístiques dels artistes més escoltats a la plataforma de streaming des de que va començar el 2015 que suposaria un gir total als horaris de Glastonbury. (Font: Asociación de Promotores Musicales)

25-06-2015
MÚSICA MODERNA

Entrevista de Vilaweb a Anna Cerdà, directora del popArb un dels festivals més important de l’escena emergent catalana d’aquets últims anys i que desprès d’onze edicions celebren la seva darrera. L’augment de l’IVA, la manca d’una estructura empresarial i la saturació en l’oferta han fet decidir els organitzadors del festival a clausurar-lo. (Font: Vilaweb)

25-06-2015
NOVES TECNOLOGIES

Avui dia, hi ha una aplicació mòbil per absolutament tot, i amb això inclou la majoria dels festivals de música. En aquest article es presenten les 10 aplicacions imprescindibles i especifiques per a assistir i sobreviure a un festival de música. (Font: Europa Press)

25-06-2015
ALTRES

Ticketbis ha elaborado un breve test, en base a más de 200 festivales de todo el mundo, para encontrar el festival más adaptado a los gustos musicales y a la personalidad de cada uno. Desde el ambiente, la ropa, los personajes favoritos, todo incide en cada uno. (Fuente: 40 Principales)

17-06-2015
AUDIOVISUAL

El director del Festival de Sant Sebastià, José Luis Rebordinos, ha assegurat que el festival cinematogràfic espera arribar en aquesta edició la xifra de prop de 7,5 milions d'euros de pressupost de l'edició anterior. L'organització es mostra més tranquil•la que en anys anteriors, ja que les empreses patrocinadores de l'esdeveniment sembla ser que mantenen una certa estabilitat. Tot i que els acords no s'han tancat al cent per cent sembla que per a l'edició del 2015 no trigaran. (Font: El Día)

15-06-2015
AUDIOVISUAL

El Festival Internacional de Cinema Documental de Guia d'Isora, MiradasDoc, que tindrà lloc entre el 31 d'octubre i el 7 de novembre d’aquest any. Ha obert, fins al pròxim 4 de juliol, la seva convocatòria per a les pel•lícules que aspiren a participar en la secció oficial a concurs de la que serà la seva desena edició. D'altra banda l'organització MiradasDoc Market, el mercat internacional de documentals de MiradasDoc, també ha obert, fins al 31 de juliol, el termini per a la inscripció de projectes que busquen finançament a través del pitching, on productores que comptin amb un projecte de documental pot trobar suport per al cofinançament de la seva iniciativa. (Font: El Día)

15-06-2015
MÚSICA MODERNA

Sense els festivals musicals, l'estiu no seria el mateix. Especialment, a Espanya, un país capdavanter en l'organització d'aquests esdeveniments multitudinaris, tant pel seu creixent nombre com per la qualitat de molts d'ells. Segons un estudi de la Universitat de Barcelona el 80% de festivals de música moderna es concentren entre els mesos de juliol (42%) i agost (38%). Amb una participació de públic de més de dos milions i mig de persones a Espanya . (Font: El País)

14-06-2015
MÚSICA MODERNA

Nombrosos esdeveniments musicals se succeiran durant l'estiu a Castella - la Manxa apostant per noves i velles bandes i intentant competir amb els macro festivals. La tret de sortida el va donar el festival de Viñarock (Albacete) que ja s'ha consolidat a nivell nacional, aquests grans festivals s'ajunten amb festivals més petits i recents que conjuguen una oferta musical variada i que s'estan posicionant amb els anys, com el festival Gigante de Guadalajara, el de Los Sentidos de la Roda (Albacete) o el Estival de Cuenca.. (Font: eldiario.es)

12-06-2015
NOVES TECNOLOGIES

El Sònar aplicarà les polseres de pagament com l’ únic mètode de pagament en tot el festival. L’entrada del festival es bescanviarà per una polsera que portarà integrada el sistema de pagament SonarCashless, que serà valida pel Sónar de Dia i el Sonar de Nit, la qual es podrà carregar amb efectiu o targeta i servirà per pagar tots els productes del recinte. A més al final del festival es podrà recuperar el saldo de la polsera sense recàrrecs. (Font: Sònar)

12-06-2015
MÚSICA MODERNA

L’edició del PopArb que se celebrarà a Arbúcies els dies 26 i 27 de juny serà l’última. En un comunicat emes per la pròpia organització del festival, s’informa que s’ha pres aquesta decisió després de valorar les dificultats de tirar endavant els propers anys una proposta que no rep el suport i el finançament necessari per fer-la sostenible. D’aquesta manera el festival tancarà un cicle d’onze anys que va començar el 2005. (Font: Diari Ara)

12-06-2015
MÚSICA MODERNA

Sota el lema “Ponent territori de festivals” els organitzadors de Ponent Roots (Lleida) i Paupaterres (Tàrrega) han unit esforços per col•laborar estratègicament en la promoció i programació dels seus festivals. Establint sinèrgies entre aquestes dues trobades musicals, que durant l’any porten a la província de Lleida músiques i bandes més enllà dels circuits habituals, demostren la bona predisposició que hi ha entre aquestes manifestacions, així com la reivindicació de Ponent com a territori de festivals musicals en viu. (Font: Lleida al minut)

10-06-2015
NOVES TECNOLOGIES

El festival Cruïlla, que se celebra a Barcelona del 10 al 12 de juliol, serà el primer festival 3.0 del món, amb la implantació de forma general, d'un sistema de pagament a través d'una polsera intel•ligent que evitarà el maneig de diners en efectiu i cues (video). L'objectiu d'aquesta iniciativa, que s’ha dut a terme amb la col•laboració de PayPal (desenvolupador de la idea pionera), és generar un sistema més àgil, segur i còmode per acabar amb les cues i millorar l'experiència de l'espectador. (Font: La Vanguardia)

10-06-2015
MULTIDISCIPLINAR

Les companyies artístiques de l'escena valenciana, vinculades a la patronal Avetid, van presentar el 10 de juny el projecte de festival de teatre, dansa i circ que pretén que sigui una realitat a la ciutat en la primera quinzena de juny de 2016. En aquesta presentació es van presentar les primeres línies del projecte de gestió privada, amb un director/gerent estable i un patronat que tindrà la decisió sobre la programació. Aquesta es basarà en algun reclam internacional potent, diversos muntatges d'altres autonomies i una majoria de produccions valencianes noves, amb un eix central entorn al teatre, la dansa i el circ que es celebraria tant a les sales públiques com privades de la ciutat. (Font: Llevant)

31-05-2015
MULTIDISCIPLINAR

El promotor de rock i mànager Harvey Goldsmith, que va treballar amb algun dels artistes més importants del panorama musical com Queen, The Who i Led Zeppelin, va comentar al festival literari Hay Festival de Gal•les, que el circuit de festivals europeus sembla arribar al seu límit. Aquest efecte es deu al fet de la manca de caps de cartells en els festivals i ha la falta de producció de noves generacions que puguin ocupar aquest espai. Així doncs segons Goldsmith, els festivals musicals ja han complert la seva funció, produint un creixement dels festivals multidisciplinaris que combinin diferents aspectes artístics a part de la música. (Font: Blastingnews)

26-05-2015
ALTRES

Durant l'acte "Catalunya, país de festivals" on gestors dels principals festivals de música s'han reunit, s'ha fet una valoració per part del govern i un intercanvi d'opinions sobre la situació actual dels esdeveniments. Entre les dades que s’han presentat destaquen el fet de que els 360 festivals que s'organitzen al llarg de l'any a Catalunya generen uns 1,5 milions d'espectadors, a més el conjunt de pressupostos sumats dels festivals és d'uns 60 milions d'euros això, el que suposa una aportació de 300 milions d'euros en l'economia catalana. (Font: La Vanguardia)

26-05-2015
ALTRES

El festival Tropical Camp juntament amb Wapapura, ha iniciat una campanya de crowdfounding per aconseguir realitzar el primer festival d'Espanya alimentat 100% amb energia solar. Creant així un estil de festival diferent a l'habitual, on la música sona de dia , i quan el sol se'n va, els assistents descanses respectant així els ritmes naturals del cos i de l'entorn. La seva celebració tindrà lloc els dies 10, 11 i 12 de juliol a la serra de Gredos (Madrid). (Font: Compromiso RSE)

25-05-2015
ALTRES

L'associació Europe For Festivals For Europe (EFFE) lliura el seu segell per a la temporada 2015-2016 a 27 festivals espanyols de diferents disciplines artístiques, on es troben el Festival de Cinema Fantàstic Europeu de Múrcia, Deltebre Dansa, el Festival Internacional de Música i Dansa de Granada entre d'altres. La llista completa dels festivals premiats en el següent enllaç. (Font: EFFE)

19-05-2015
ALTRES

La comissió informativa de Benicàssim dóna el vistiplau al nou pla de regulació de tots els terrenys per a la celebració de festivals. Un pas fonamental per garantir la seva celebració any rere any i que encara no s'havia produït. Així doncs el nou pla doblaria en m2 els recintes dels festivals i altres activitats recreatives respecte a l'anterior, i així segons l'ajuntament complir un dels objectius prioritaris per consolidar Benicàssim com a Ciutat de Festivals. (Font: El Periódico Mediterráneo)

19-05-2015
NOVES TECNOLOGIES

La tercera edició del congrés Sonar+D, que es celebrarà del 18 al 20 de juny de 2015, oferirà en la seva programació conferències de més de cent ponents, alguns d'ells grans personalitats del món de la creativitat i la tecnologia. A més s'organitzaran més de 500 trobades de "networking" i la segona edició de la "Start-up Competition by Ricoh" que per primera vegada incorporarà la participació internacional al concurs. (Font: La Vanguardia)

18-05-2015
AUDIOVISUAL

La Diputació Provincial d'Almería ha presentat les bases del concurs de la imatge corporativa de la XIV edició del Festival Internacional de Curtmetratges 'Almería en Curto'. Donant per segon any consecutiu l'oportunitat a creadors i dissenyadors gràfics de participar en el disseny de la imatge del festival, que se celebrarà del 1 al 6 de desembre de 2015. La dotació econòmica pel premi segons les bases del concurs serà de 1.500 euros. (Font: 20 minutos)

18-05-2015
ALTRES

En unes declaracions Marcela Diez Martínez, directora de Programació del Festival Cervantino, els festivals culturals de Mèxic han d'apostar pel multidisciplinari i per convertir-se en festivals del món. Ser festivals globalitzats, que abastin una major participació del públic i els apropi al concepte d'un món global a través de la cultura. (Font: Criterio Hidalgo)

14-05-2015
MÚSICA MODERNA

València posseeix unes característiques creatives, grans espais i un públic atractiu per a l'organització d'un gran festival de música integrat a la ciutat. Com pot ser el Primavera Sound a Barcelona, el SOS 4.8 a Múrcia o Territorios a Sevilla, festivals que han comptat amb el suport institucional, de patrocinadors i unes dates òptimes que els han fet aguantar el pas dels anys i mantenir-se. Però a València això no s'ha produït, els obstacles administratives i burocràtiques han fet que grans projectes com l'Observatori, el Eclectic i el festival Urbano no hagin pogut sobreviure. El Festival de les Arts (4, 5 i 6 de juny) organitzat per Imusic Festival, SL, és un nou intent perquè aquesta situació es produeixi, amb un festival transversal que combina música i art, i que sembla que té la confiança que altres festivals no ha tingut. (Font: Culturplaza)

13-05-2015
TEATRE

Els organitzadors de la Fira de Tàrrega van organitzar una trobada al CERC per parlar de les Arts de Carrer, juntament amb altres fires i festivals de Catalunya relacionats amb el sector. On es van compartir impressions i experiències entre programadors i tècnics d’ajuntaments de tot Catalunya. El Núvol va participar en aquesta trobada, on va extreure un decàleg amb un seguit de conclusions sobre les Arts de Carrer. (Font: Núvol el digital de cultura)

11-05-2015
ALTRES

Els festivals "BluesCazorla", " Un mar de canciones”," ImáginaFunk "," Etnosur” i “Vértigo Estival ", convertiran a la província de Jaén durant el mes de juliol en un escenari de 14.000 metres quadrats on passaran 317 artistes. La conjunció d'aquests festivals impulsaran l'acció promocional "Jaén al juliol" de la Diputació i la Junta d'Andalusia, que promocionarà la província durant el mes de juliol. (Font: Europapress)

07-05-2015
MÚSICA MODERNA

El festival de música electrònica Monegros Festival programat pels dies 17 i 18 de juliol ha estat cancel•lat després de 20 edicions seguides, segons ha informat la direcció del festival a la seva pàgina web. Les raons d'aquesta cancel•lació segons l'organització vénen procedides després de la negativa a la utilització dels terrenys per part de la propietat del recinte. La devolució del import de les entrades anticipades adquirides per port del públic serà abonada en un termini de no més de 7 dies. (Font: Monegros Festival)

03-05-2015
ALTRES

Aquest inici de maig s'ha iniciat la temporada de festivals estiuencs, reflectint una millora respecte els últims anys coincidint amb la el creixement de la música en viu i l'aparició de festivals de mida mitjana que havien desaparegut durant la crisi quan la bombolla va començar a desinflar-se. Molts professionals coincideixen que els festivals comencen a viure una segona etapa daurada, on els festivals es divideixen entre festivals grans, mitjans i petits, una reordenació. (Font: El Confidencial)

30-04-2015
ALTRES

Profestival.net, el primer portal d’Internet de difusió turística-cultural creat pels investigadors Lluís Bonet i Tino Carreño del Programa de Gestió Cultural de la Universitat de Barcelona, ha estat seleccionat com una de les 100 millors idees de l’any 2014 en la trenta setena edició dels premis que la revista Actualidad Económica convoca per incentivar la innovació. ProFestival.net aplega els 1.200 festivals existents a l’Estat espanyol i té l’objectiu de promoure els festivals entre el públic tant a escala nacional com internacional, i alhora ajudar a la formació dels professionals dels festivals i establir xarxes i col·laboracions entre ells. El portal presenta la informació en català, castellà, anglès i francès; inclou un mapa geolocalitzador de festivals d’arreu de l’Estat, un potent cercador, dades sobre cadascun d’ells, una agenda, un bloc amb entrevistes i reflexions, i altres eines útils per al públic general. S’hi poden trobar festivals dedicats a la música moderna o erudita, el teatre, la dansa, o el cinema, entre altres disciplines artístiques. D’altra banda, els professionals poden accedir a un espai del web adreçat només a aquest col·lectiu, on trobaran directoris, oferta formativa especialitzada, notícies vinculades al món de la gestió dels festivals, estudis i estadístiques, convocatòries, etc. Des del portal es vol incentivar la creació d’una comunitat d’organitzadors de festivals, professionals, periodistes i voluntaris, per enfortir el contacte entre ells i fer que el sector esdevingui més competitiu a escala internacional. Es tracta d’un web de col·laboració directa entre organitzadors, públic i teixit professional. El projecte està gestionat per la Fundació Bosch i Gimpera i ha rebut el suport del Ministeri d’Educació, Cultura i Esports i de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB).

29-04-2015
MÚSICA MODERNA

Henar Ortega, el País, proposa en aquest article les millors opcions per a aquells que busquen en un esdeveniment musical alguna cosa més que massificació, programacions inabastables i preus elevats. S'analitzen alguns festivals musicals que compleixen amb aquests requisits, i que un determinat públic agraeix i prefereix a les grans massificacions, posant l'accent en festivals com el Vida (Vilanova i la Geltrú), South Pop Sevilla, V de Valarés (Galícia), etc. (Font: El País)

29-04-2015
DANSA

El Instituto Nacional de las artes Escénicas y de la Música (INAEM) ha posat en marxa l'aplicació per a dispositius mòbils del portal danza.es amb motiu del Dia Internacional de la Dansa 2015, un servei públic i gratuït per a artistes, professionals i aficionats a la dansa a Espanya on es poden trobar totes aquelles activitats relacionades amb la dansa que se celebren a Espanya al llarg de l’any. (Font: INAEM)

26-04-2015
ALTRES

El web Gonzoo ens suggereix un recull de deu recomanacions per assistir als festivals i ser un perfecte festivaler extret del llibre d'il•lustracions "Manual del perfecto festivalero" (Lunwerg). En ella ens relaten alguns dels consells més importants a part de les més generalitzades, per no semblar un guiri, i saber alguna informació bàsica per assistir a aquests esdeveniments. (Font: Gonzoo)

16-04-2015
ALTRES

Un estudi de Skyscanner ha analitzat el cost dels 10 festivals més importants a nivell europeu, tenint en compte un seguit de variables com són el vol fins a la destinació, el preu de l’entrada, el transport de l'aeroport fins al recinte i l'allotjament per a totes les nits entre moltes altres, per poder veure quin és el festival més barat. (Font: Skyscanner)

16-04-2015
NOVES TECNOLOGIES

Les noves tecnologies, la connectivitat i comoditat dels usuaris i l'aposta per la sostenibilitat s'imposen en els festivals espanyols. Tenint en compte que els festivals tenen lloc en recintes tancats, aquests no són impermeables a les noves tecnologies, buscant sempre que els seus assistents trobin la comoditat i la connectivitat. Alguns dels exemples més clars d'aquestes innovacions són les polseres com les del festival Low que permeten pagar les consumicions o 'apps' dels festivals com la 'Line-App' del Primavera Sound. (Font: Asociación de Promotores Musicales)

15-04-2015
MÚSICA MODERNA

El periodista Andrew Grant Jackson autor del llibre 1965 The Most Revolucionary Year in Music, assenyala que el 1965 "no es podia encendre la ràdio sense escoltar un nou clàssic". El llibre repassa els 12 mesos musicals d'aquell any que segons ell van marcar un moment crucial en la història del rock, el soul i el jazz que van trasbalsar l'horitzó musical i van obrir la música popular a noves experiència creatives que es van fusionar amb una gran transformació social. (Font: El País)

14-04-2015
NOVES TECNOLOGIES

El Festival de Ciència, Tecnologia i Innovació de Barcelona ha arrencat el passat 15 d'abril amb el seu nou nom, Novum, per convertir la ciutat comtal en la capital de la ciència i les tecnologies aplicades de forma creativa amb activitats, tallers i exposicions del 15 al 30 d'abril al Disseny Hub Barcelona. Amb l'objectiu de promoure la creativitat i la innovació de la ciència gràcies a l'ajuda de la ciutadania creant un "espai de contacte i interacció" entre els diferents agents culturals, científics, tecnològics i empresarials amb els ciutadans del carrer. (Font: La Vanguardia)

11-04-2015
TEATRE

El passat 11 d'abril la revista Grade va concedir el seu premi, atorgat pels seus lectors, al Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida per la seva projecció i contribució al present i futur d'Extremadura. Jesús Cimarro, director del festival, ha agraït el premi rebut pel certamen i ha assenyalat que anima a l'organització a seguir amb la mateixa il•lusió i esforç per mantenir a la cita teatral i Extremadura com a referent cultural d'Espanya i al món. (Font: El Día)

08-04-2015
MÚSICA ERUDITA

El Festival Internacional de Música de Cambra Joaquín Turina que se celebra de forma biennal a Sevilla del 7 al 13 setembre 2015 està contra les cordes. Benedicte Palko, directora de la cita cameranística, tem que la falta de suport econòmic malmeti aquesta 5a edició, una de les més potents. Ja que aquells patrocinadors que s'havien compromès a aportar una part important del pressupost general del festival encara no han signat el conveni de col•laboració, creant incertesa a falta de 6 mesos per a la celebració del festival. (Font: Diari de Sevilla)

19-03-2015
ALTRES

Subvencions del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per festivals de música amb l’objectiu de donar suport a festivals de música organitzats per ajuntaments o ens dependents així com els organitzats per empreses i entitats privades amb un finançament majoritàriament públic. Destinat a l’organització de festivals d’alt interès culturals especialitzats en un gènere musical i altres tipus de festivals musicals. Convocatòria oberta del 19 de març fins el 9 d’abril del 2015. (Font: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya)

15-03-2015
ALTRES

La dràstica retallada de subvencions als governs locals francesos, produirà que més de cent festivals que es celebren a França no es duguin a terme aquest any. Una crisi que colpeja tant als festivals petits, com els més grans i alarma als artistes i tot l’àmbit cultural del país. Les raons principals d’aquesta situació són la caiguda de l’assistència, la inflació dels catxés, però especialment les retallades d’aquelles subvencions destinades a les ciutats, els consells i els consells regionals, els principals proveïdors dels festivals, desafiant la idea d’una cultura del servei públic. (Font: Le Parisine)

10-03-2015
TEATRE

El Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida un dels més importants d’Europa, serà proposat com a candidat al Premi Princesa d'Astúries de les Arts, per la seva contribució en l'escena internacional de parla hispana. Així ho ha anunciat el president del Govern d'Extremadura, José Antonio Monago, que juntament l'Executiu regional és una de les institucions autoritzades de la Casa Reial per proposar candidatures, transformant aquesta com la primera candidatura que proposa en 30 anys. El guardó segons Monago, servirà com a reconeixement al Teatre com una de les disciplines més importants de l'art. (Font: Europa Press)

10-03-2015
TEATRE

L'Associació Valenciana d'Empreses de Teatre i Circ (Avetid) organitza els dies 12 i 13 de març, una trobada internacional a València per debatre la gestió de la cultura sota el títol "Noves fórmules de gestió en les arts escèniques: els festivals". On professionals valencians i gestors de destacats festivals internacionals compartiran experiències i debatran sobre nous models de gestió, captació de públic, comunicació i noves tecnologies. (Font: Las Provincias)

02-03-2015
ALTRES

El festival de l'àmbit de la publicitat Publicatessen 2015, organitzat pels alumnes de la promoció sortint de Publicitat i Relacions Públiques del Campus María Zambrano, se celebra a Segòvia del dia 9 al 12 de març. En aquesta nova edició comptarà amb la presència dels responsables d'importants festivals culturals i de mestres de grans escoles creatives d'Espanya, entre ells es troben els encarregats de l'organització i de la comunicació del Festival de Cinema de Sant Sebastià i del MULAFEST. (Font: : El Adelantado)

02-03-2015
ALTRES

El sector del directe a Espanya va tancar el curs 2014 en números vers per primera vegada en quatre anys, al registrar una facturació neta de 173,5 milions. Lo que suposa un creixement del 9,76% respecte les xifres de 2013, són dades que aporta el “VI Anuario de la Música en Vivo”, publicat per la Asociación de Promotores Musicales (APM). Els festivals segueixen aportant bones noticies al sector, amb un creixement de les cites clàssiques i l’aparició de noves propostes que intenten obrir-se lloc dins el mercat. (Font: Asociación de Promotores Musicales)

25-02-2015
ALTRES

Sota la iniciativa de la companyia Frotalámparas i amb el nom Connecting Artists, es proposa trobades de networking entre artistes escènics, per exposar els seus projectes i necessitats davant un divers col·lectiu d'artistes relacionats amb el medi escènic, per connectar i col·laborar junts, afavorint la creació i el desenvolupament d'idees i projectes. Aquestes trobades tindran lloc el 3 de març del 2015 a Barcelona i el 17 del mateix mes a Sevilla. (Font: Frotalámparas)

24-02-2015
ALTRES

Barry Dickins, co-director de la prestigiosa agència de contractació d'artistes International Talent Booking, rebrà el guardó Primavera Award 2015, premi atorgat per Primavera Sound per homenatjar la trajectòria professional i aportació d'una de les figures clau de la indústria de la música en viu dels últims 50 anys. El lliurament del premi es realitzarà en el marc de PrimaveraPro 2015, la trobada per a professionals de la indústria que té lloc de forma paral·lela al festival, a finals de maig. (Fuente: Primavera Sound)

23-02-2015
MÚSICA MODERNA

El Black Music Festival estreny lligams amb festivals catalans amb els quals comparteix bona part de la seva filosofia tant musical com conceptual. És el cas del Cruïlla Barcelona i el festival Í-Taca Cultura, l’idea és compartir sinèrgies i públic, alhora que també establir col·laboracions a nivell de programació. És per això que dins del festival hi haurà una nit “Cruïlla Barcelona” i una nit “Í-Taca Cultura”, amb la voluntat de que a cadascuna d’aquestes nit hi hagi un “petit tros” dels altres festivals. (Font: Black Music Festival)

21-02-2015
MÚSICA MODERNA

Albert Salmerón, director del SOS 4.8, destaca el llarg procés de treball en equip que suposa organitzar un festival i les complicacions per fer un cartell final. Subratllant aquest procés en dues variables bàsiques com són la disponibilitat dels artistes i el pressupost, però sobretot posa l'accent en la importància del criteri artística per definir el perfil de l'esdeveniment i el públic al qual es vol connectar. Un procés i unes eines fonamentals per desenvolupar una marca reconeixible i coherent. (Font: Asociación de Promotores Musicales)

19-02-2015
AUDIOVISUAL

El responsable del festival de cinema clàssic de Granada, el Retroback que se celebra del 21 de febrer a l'1 de Març, parla al diari "Granada Hoy" sobre les novetats d'aquesta edició i la possibilitat d'unir esforços entre les administracions i els festivals. (Font: granadahoy.com)

19-02-2015
ALTRES

La crisi econòmica ha colpejat durament tot el sector cultural, des de 2008 a 2014 l'assistència dels espanyols a cinemes, teatres, llibreries i botigues de disc va caure un 27,7% i més de 4.000 empreses del sector van tancar en 6 anys. Aquests són algunes de les dades que presenta el II Informe sobre l'Estat de la Cultura a Espanya: la sortida digital realitzat per la Fundació Alternatives (FA). (Font: El País)

15-02-2015
MÚSICA MODERNA

Més de 14.000 persones han assistit aquesta setmana a les edicions escandinaves del Reykjavíc i Estocolm del festival Sónar, que ha refermat el seu posicionament internacional multiplicant la seva presència durant tot l'any arreu del món. El festival aspira a consolidar-se a Escandinàvia, apostant sobretot en una programacions del 50% d'artistes locals, com la cita de referència en el calendari europeu de festivals d'hivern, i són el començament d'una temporada 2015 que portarà el al festival a les edicions de Barcelona al juny, Tòquio a la tardor i finalitzarà a Llatinoamèrica al desembre a Xile, Bogotà i Buenos Aires. (Font: La Vanguardia)

12-02-2015
MULTIDISCIPLINAR

Els festivals MBC i Deleste han impulsat un abonament conjunt que permet l'accés a tots dos certàmens i de la seva programació per 60 euros. L'oferta és limitada a 100 unitats i permet gaudir del festival músic-artístic de Puerto de Segunto, que se celebra del 3 al 5 d'abril, i de la cita musical d'Espai Rambleta, del 23 al 24 d'octubre. (Font: lasprovincias.es)

10-02-2015
ALTRES

La publicació del European Festival Report 2014 fet per Media Insight Consulting ha analitzat les dades de 89 festivals europeus per crear un perfil d'aquests esdeveniment. Les dades senyalen que l'afluència de públic ha crescut un 3,3% respecte al 2013, i tot indica que el sector seguirà en creixement el 2015. Destaca la tendència dels preus al 2014 que mostren una augment en un 1,2%, amb un cost mitjà de 146,11 euros, però un augment justificat per part dels promotors per la millor de molts detalls relatius als serveis oferts al públic. (Font:Asociación de Promotores Musicales)

06-02-2015
MÚSICA MODERNA

El divendres passat 6 de febrer el Festival Strenes de Girona va presentar el cartell de la seva tercera edició, que se celebrarà del 10 al 25 d'abril, el qual comptarà amb més de 50 concerts i activitats paral·leles, i amb la presència dels principals estrenes musicals. Aquesta edició comptarà per primera vegada amb espectacles gratuïts que es traslladaran al carrer, entre els grups destaca el retorn de la Companyia Elèctrica Dharma, Joan Miquel Oliver i Blaumut entre d'altres. (Font: EuropaPress)

03-02-2015
NOVES TECNOLOGIES

La presència i massificació de grans artistes de l'electrònica en festivals no especialitzats a portat a un replantejament, no en el sentit de la seva pertinença, sinó de la mateixa posició i sentit dels festivals especialitzats. Referint-nos no als festivals de música electrònica generalista, sinó dels que solen ser reconeguts per marcar tendència i estar a l'avantguarda del so. Aquesta nova situació ha portat a aquests festivals a autoredefinir-se i evitar ser conservadors, arriscant amb noves fórmules dels quals els resultats de vegades poden sortir cars o pel contrari donar amb la tecla correcta. (Font: eldiario.es)

28-01-2015
LITERATURA

El proper 7 de febrer es celebrarà a Madrid la Jornada professional del Festival de literatura i arts infantil i juvenil (FLIC). La qual tindrà lloc al Centre Cultural Conde Duque amb el títol "Media en la literatura" destinada a mestres, bibliotecaris, conductors de club de lectura amb l'objectiu de convertir l'esdeveniment en un espai de referència per reflexionar i discutir sobre la Mediació literària. Per aconseguir descomptes entra a l'apartat de formació de la nostra intranet (si no estàs registrat pots donar-te d'alta a http://profestival.net/register.php). (Font: Flic festival)

28-01-2015
LITERATURA

El proper 14 de febrer es celebrarà a Barcelona la Jornada professional del Festival de literatura i arts infantil i juvenil (FLIC). La qual tindrà lloc al Museu del Disseny amb el títol "Art i creació" destinada a creadors, docents, bibliotecaris, professionals dels museus, Il·lustradors, escriptors i editors. Per aconseguir descomptes entra a l'apartat de formació de la nostra intranet (si no estàs registrat pots donar-te d'alta a http://profestival.net/register.php). (Font: Flic festival)

28-01-2015
DANSA

El Ministeri d'Educació, Cultura i Esport ha través de l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM) ha obert la convocatòria d'ajudes i subvencions a la dansa, la lírica i la música corresponents a l'any 2015. El termini de presentació finalitza el 17 de febrer de 2015. (Font: Boletín Oficial del Estado)

28-01-2015
TEATRE

El Ministeri d'Educació, Cultura i Esport ha través de l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM) ha obert la convocatòria d'ajudes i subvencions al teatre i al circ corresponents a l'any 2015. El termini de presentació finalitza el 17 de febrer de 2015. (Font: Boletín Oficial del Estado)

26-01-2015
LITERATURA

Per primera vegada a Espanya, literatura i gastronomia es donen la mà en un singular esdeveniment sense precedents, el primer Festival Archigula que se celebrara entre el 6 i 8 de febrer de 2015. On durant 3 dies passaran pel festival alguns dels millors xef espanyols al costat de destacats crítics i periodistes gastronòmics, per explicar la intima relació que hi ha entre aquestes dues branques i acabar gaudint de la lectura mentre es degusten els plats elaborats durant l'esdeveniment. (Font: Republica de las ideas)

21-01-2015
MÚSICA MODERNA

Primavera Sound ha presentat el cartell complet de la seva pròxima edició, que se celebrarà entre el 27 i el 30 de maig de 2015, amb una misteriosa aplicació per a dispositius mòbils que amagava un videojoc, a través del qual s'han desvetllat totes les bandes que actuaran en l'esdeveniment barceloní. El cartell d'aquesta edició compta amb grans noms com The Black Keys, Interpol, Antony i Patti Smith i una bona varietat d'estils musicals. (Font: Primavera Sound)

20-01-2015
MÚSICA MODERNA

La promotora Doctor Music anunci per sorpresa que la segona edició del Barcelona Metall Fest s'ajornaria al 2016 quan hauria de celebrar-se el 13 de juny d'aquest mateix any. Segons la promotora, un dels motius d'aquest ajornament es deu a la proliferació d'aquest tipus de festivals a Europa, fet que ha augmentat el caché dels artistes impedint a la promotora competir amb aquests festivals. Ja que gran part del pressupost del festival, un 31%, resta condicionat al pagament de l'IVA (el més alt de tota d'Europa) i la quota d'autor impedint, ha un festival que comença i és petit, competir amb el mercat europeu. (Font: Asociación de Promotores Musicales)

20-01-2015
MÚSICA ERUDITA

El Festival de Música de Canàries acull el projecte 'Segueix a la música' que té com a finalitat fer partícips a tots els joves valors que durant l'any es dediquen a estudiar i assajar en les agrupacions musicals per Espanya. D'aquesta manera es vol homenatjar i fer visible la callada tasca de base tan important de les diverses escoles musicals i el Conservatori. (Font: La información)

15-01-2015
ALTRES

La Federación Estatal de Asociaciones de Gestores Culturales (FEAGC), promou la II Conferència Estatal de la Cultura una trobada de responsables d'associacions de gestors culturals, organitzacions professionals, empresarials i del tercer sector dels diferents àmbits de la cultura, que pretén ser el pols del sector cultural en un context de crisi econòmica. La Conferència tindrà lloc els dies 5 i 6 març 2015 a Pamplona. (Font: Federación Estatal de Asociaciones de Gestores Culturales)

15-01-2015
ALTRES

En una cerimònia celebrada a Groningen’s De Osterpoort a Holanda, es van lliurar els Europe Festival Awards 2014 pels millors festivals europeus, artistes i promotors d'aquest últim any, votat pel públic. Destaquen les categories de millor festival de grans dimensions on el guanyador va ser el festival hongarès Szigest Festival y amb el millor cartell al festival britànic Glastonbury Festival. Entre els premiats hi ha el Primavera Sound guanyador del premi al festival amb artistes preferits i l'únic nominat espanyol en guanyar un dels premis. (Font: Europe Festival Awards)

14-01-2015
MÚSICA MODERNA

El cartell íntegre del quinzè aniversari de Primavera Sound es donarà a conèixer a través d'una aplicació mòbil amb el nom de "Line-App", el contingut veurà la llum el proper 21 de gener, La seva pre-descàrrega gratuïta ja està disponible tant per Android com IOS Apple. D'altra banda el mateix 21 de gener el festival juntament amb Heineken presentaran l'aplicació al públic i el cartell en un acte a la Sala Apolo. (Font: Primavera Sound)

14-01-2015
MULTIDISCIPLINAR

El festival Grec 2015 de Barcelona amb col·laboració amb la promotora Cooncert donà la possibilitat al públic de participar en la programació musical del festival. Amb les propostes dels fans que es farà a través de la web de Cooncert entre el 14 de gener i el 13 de febrer del 2015, la promotora i el mateix festival faran una selecció d’aquelles bandes viables econòmicament i que acceptin la proposta, les quals es sotmetran a votació del públic entre el 18 de febrer i el 18 de març per la seva selecció definitiva. La programació musical definitiva del festival es farà pública entre el març i l’abril. (Font: Grec Festival de Barcelona)

08-01-2015
ALTRES

El Goethe-Institut concedirà 16 beques per a joves artistes i gestors culturals de l'àrea de Barcelona, amb l'objectiu de reforçar l'interès de joves artistes i creadors de cultura de l'àmbit de la dansa, el teatre, la música i les arts plàstiques en l'intercanvi cultural amb Alemanya. La beca consistirà en 4 cursos intensius d'idiomes per assolir el nivell B1 i una pràctica gestionada pel mateix institut de dos o tres mesos de durada en un centre cultural d'Alemanya. El tancament del termini de presentació de sol·licituds és fins al 28 febrer 2015 (Font: Goethe-Institut Spanien)

07-01-2015
MULTIDISCIPLINAR

El festival Actual de música, cinema i arts que es va celebrar a Lograño (La Rioja) del 2 al 6 de gener de 2015, va aconseguir un registre històric d'assistència acomiadant una edició que ha congregat a 19.000 espectadors. Amb aquest increment d'aforament Actual fa un salt quantitatiu i es postula com un festival molt més atractiu pels artistes. (Font: El País)

29-12-2014
MULTIDISCIPLINAR

La primera edició del festival multidisciplinari MCB Fest que tindrà lloc del 3 al 5 d'abril del 2015 a Sagunt (València), preveu un retorn econòmic a la ciutat de 2 milions d’euros si s'arriba al total de 15.000 assistents. A més de l'impacte econòmic a la zona, el festival projecta generar un gran nombre de lloc de treball entre els veïns de la localitat obrint una borsa de treball per a desocupats de la població. (Font: Europa Press)

23-12-2014
MULTIDISCIPLINAR

Oberta la convocatòria de propostes artístiques fins el 2 de març del 2015, per la 18ª Fira Mediterrània de Manresa que es celebrarà entre el 15 i el 18 d’Octubre del 2015. Les creacions artístiques hauran de tenir un caràcter interdisciplinari basat en dos eixos pragmàtics; cultura popular entesa com aquella amb una amplia base social de la cultura fomentant el patrimoni, la participació i la integració social. L’altra eix es basa en les músiques del món enfocada principalment a la música Mediterrània. (Font: Fira Mediterrània)

19-12-2014
MÚSICA MODERNA

Neix Cara-B un nou festival de cultura musical independent, el qual vol ser un reflex de l’estat actual de l’escena musical independent i underground catalana i espanyola, que se celebrarà en un únic dia i espai, concretament el 7 de febrer del 2015 a Fabra i Coast – Fàbrica de Creació de Barcelona. El festival comptarà amb música en directa, un certamen amb els millors videoclips del 2014 i una exposició de cartells de concerts, d’entre altres activitats. (Font: Festival Cara-B)

18-12-2014
MÚSICA MODERNA

Davant d'una conjuntura economicosocial de crisi el mercat dels festivals de música a Espanya, i de forma concreta el de la Comunitat Valenciana, s'ha pres aquest 2014 com un puntal de la seva revolució de l’antiteoria econòmica i el seu auge va en augment. L'article fa una balanç de la situació dels festivals valencià en aquest 2014 i com han fet front a la situació de crisi econòmica que sobretot ha afectat en gran mesura al sector cultural en els últims anys. (Font: Valencia Plaza)

17-12-2014
MÚSICA MODERNA

Aquesta tercera setmana de desembre ve repleta de confirmacions que comencen a configurar els cartells dels festivals de música que es celebraran aquest pròxim estiu de 2015, el festival Vida que celebra la seva segona edició del 2 al 5 de juliol ha confirmat al seu segon cap de cartell Benjamin Clementine, que es suma al ja confirmat anteriorment Andrew Bird. El Cruïlla Barcelona que es celebrarà del 10 al 12 de juliol ha confirmat el seu primer cap de cartell, el cantant de reggae Damian Marley. Finalment el que més confirmacions a fet, amb un total de 14, és el festival BBK Live que tindrà lloc, del 9 a l’11 de juliol a Bilbao, junt amb els ja confirmats Muse se li sumen al cartell grups com The Cat Empire, Ben Harper i Counting Crows d’entre molts altres.

17-12-2014
AUDIOVISUAL

El director del Festival Internacional de Cine de Gijón (FICX), Nacho Carballo, ha destacat aquest passat 17 de novembre que el certamen, en la seva 52a edició, ha batut rècord d'audiència de públic amb un total de 79.024 assistents, a més les dades de les retransmissions per Internet, streaming, van aconseguir un total de 31.182 visualitzacions. Aquesta afluència de públic a les projeccions i les activitats del festival han suposat una recaptació de 120.000 euros. (Font: 20minutos)

16-12-2014
ALTRES

Els primers 1.000 abonaments a preu especial pel Rototom Sunsplash 2015, que se celebrarà del 15 al 22 d'agost a la localitat de Benicàssim (Castelló) es van vendre en només 20 minuts. La majoria dels abonaments són adquirits per públic procedents d'Espanya, França, Itàlia i Alemanya a partir d'ara i fins al 8 de febrer els abonaments costaran 140 euros. (Font: ABC)

15-12-2014
MÚSICA MODERNA

Un estudi de la consultoria Dentsu Aegis xifra en 95 milions d'euros l'impacte econòmic del Primavera Sound a Catalunya en la seva última edició, gràcies sobretot per la seva alta capacitat per atreure turistes. Amb un públic estranger que compon el 46% dels assistents procedents de més de 140 països, mentre que el 26% de l'audiència total procedeix de la mateixa ciutat comtal, l'assistència total es situa en 191.000 visitants el que suposa un augment del 13% respecte l'edició del 2013. (Font: la Vanguardia)

15-12-2014
ALTRES

El Festival Internacional de Santander (FIS), en la seva 63a edició, ha aconseguit reduir el seu deute en més de 430.000 euros. Aconseguint augmentar la seva audiència amb un total de 22.352 espectadors, obtenint una major recaptació per la venda d'entrades, segons ha posat de manifest el Patronat; el qual ha valorat positivament aquesta edició celebrada del 4 al 31 d'agost de 2014. (Font: lainformacion.com)

11-12-2014
ALTRES

Després de l'enviament massiu de cartes d'empresaris del sector cultural reclamant al president del Govern la tornada al tipus impositiu reduït per a la cultura d’abans del 2012. La Unió d'Associacions Empresarials de la Indústria Cultural Espanyola es mostra satisfeta amb el resultat i anuncia noves mesures per seguir reivindicant la baixada de l'IVA cultural, com prosseguir amb la ronda de trobades amb partits polítics per sol·licitar que incloguin en el seu programa electoral la baixada immediata de l'IVA cultural. (Font: Asociación de Promotores Musicales)

11-12-2014
TEATRE

Després de dos mesos de festival el Temporada Alta fa molt bon balanç, que ha tancat la seva 23 edició amb una ocupació històrica del 94,2% en els seus espectacles. Aquest èxit s'ha sumat a la gran presència de programadors internacionals i que el festival hagi aparegut en grans mitjans internacionals, la popularitat ha plantejat la possibilitat d'ampliar el seu radi a altres ciutats catalanes a la propera edició. (Font: La Vanguardia)

10-12-2014
MÚSICA MODERNA

Els Amics de les Arts han creat el Festivalot, un festival de música adreçat al públic familiar que s’estrenarà els dies 6 i 7 de juny del 2015 a Girona, on es programaran al voltant de 20 concerts en 3 espais diferents de la ciutat gironina. (Font: La Vanguardia)

09-12-2014
MÚSICA ERUDITA

El jurat que va triar mitjançant concurs el cartell per anunciar l'54 edició de la Semana de Música Religiosa de Cuenca ha hagut de retirar el premi concedit a l'adonar que l'obra seleccionada "no era una obra totalment original" i no s'ajusta a les bases del concurs. Per tant el jurat ha decidit retirar el premi i concedir al segon treball més votat presentat per Begoña Cuesta Segurola, que en el seu moment ja va rebre una menció especial. (Font: Veus de Cuenca)

08-12-2014
ALTRES

Converses al programa de radio Hora 25 de Cadena Ser amb Lluís Bonet, director del Programa de Gestió Cultural de la Universitat de Barcelona. Sobre el món dels festivals, el seu futur i les noves vies de finançament per continuar fent cultura i, per tant, construint societat. (Font: Cadena Ser)

05-12-2014
MÚSICA ERUDITA

Presentat el programa i cartell de la 54 edició de la Semana de Música Religiosa de Cuenca, que se celebrarà entre el 28 de març i el 5 abril 2015 coincidint amb Setmana Santa. La Semana comptarà amb un total de 17 concerts sumat a 3 jornades de conferències i un curs posterior de cant gregorià que s'impartirà entre el 11 i el 14 d'abril. (Font: CLM24)

05-12-2014
ALTRES

Oberta la convocatòria de Festival Academy (European Festivals Association) fins el 12 de gener per incriure's i participar en el Altelier for Young Festivals Managers que es duran a terme per segona vegada a Àsia del 31 d'agost al 6 de setembre del 2015 a Gwangju, Corea del Sud. On 10 importants directors de festivals guiaran 45 participants de la regió i de tot el món a través d’un programa d'entrenament de 7 dies, per aprendre sobre estudis de casos i implementar activitats pràctiques. (Font: European Festivals Association)

04-12-2014
ALTRES

La Generalitat ha subvencionat el 2014 un total de 2.715 representacions culturals a tot Catalunya, gairebé un 39% més que el 2013, amb una inversió total de 2,05 milions d'euros, segons les dades que avui ha presentat el conseller de Cultura Ferran Mascarell. Les estadístiques mostren que s'ha arribat a nivells de programació del 2010, i s'ha frenat el descens de programació que va començar amb la crisi i que va tenir el 2012 el seu pitjor any amb una dràstica reducció dels bolos a la meitat, els pitjors resultats en 20 anys . (Font: La Vanguardia)

03-12-2014
ALTRES

L'estudi presentat per la consultora EY i la GESAC (Agrupació Europea de Societats d'Autors i Compositors ) que porta per títol "Creating growth: Measuring cultural and creative markets in the EU" presentat al desembre del 2014. Subratlla que la cultura és clau per a la recuperació econòmica de la Unió Europea, pel seu pes en el PIB europeu i el seu creixement davant la crisi econòmica, sobretot gràcies al seu paper de precursors de la innovació digital i sent un dels sectors on treballa més gent de la UE amb un total de 7,1 milions de persones. (Font: El Confidencial)

02-12-2014
MÚSICA MODERNA

El fundador del segell Foehn Records substitueix Carles Conesa en la direcció artística del festival Barcelona Acció Musical segons a informat l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB). Marc Campillo es farà càrrec del festival amb temps per preparar l’edició de 2015. (Font: Diari Ara)

01-12-2014
ALTRES

S’ha obert la convocatòria a particulars, empreses i organitzacions sense ànim de lucre per presentar-se al nou Premi Lluís Carulla. Un premi destinat a impulsar projectes culturals dins l’àmbit de la llengua catalana, les arts i/o el pensament, amb l’objectiu de contribuir a l’enfortiment i la modernització de la cultura i la societat catalana. El termini de presentació de projectes acaba el 25 de març del 2015 (Font: Fundació Carulla)

01-12-2014
ALTRES

Les companyies professionals de Castella i Lleó assumeixen una <> davant la pèrdua de funcions, espectadors i recaptació que pateixen des de l'any 2008. Les complicacions deriven de la inexistència del sector privat per a l'organització d'esdeveniments i festivals i de les retallades dels pressupostos destinats a les arts escèniques de l'administració pública. Repercutint en l'oferta als espectadors i en la contractació de companyies. (Font: ABC)

26-11-2014
MÚSICA MODERNA

El festival de música rock Aupa Lumbreiras creat el 1994 i que s'ha celebrat durant 20 anys en diferents localitats de Múrcia i Alacant, s'acomiada del seu públic a través d'un comunicat difós per les xarxes socials pel seu director, Marc Rubio. Les raons es deuen principalment als incidents que es van produir en la seva última edició aquest estiu passat. (Font: La información)

25-11-2014
NOVES TECNOLOGIES

Segons un estudi de Two Much Research a través de Twitter s'ha estudiat l'experiència dels usuaris de les últimes edicions del BBK Live, FIB, Low Festival, Sónar i Sonorama. Els resultats en grans trets mostren els feedbacks del públic, aquells pics de rellevància que tenen els festivals en les xarxes socials i finalment la satisfacció en fred amb unes valoracions i criteris més objectius. (Font: Asociación de Promotores Musicales)

24-11-2014
LITERATURA

Crònica del Festival Eñe que va congregar en el Círculo de Bellas Artes de Madrid a diverses disciplines escèniques sota el signe de la poesia amb una alta afluència de públic. Un projecte que va sorgir el 2009 amb la idea de que la revista Eñe <> i que s'ha consagrat en la seva sisena edició com un dels festivals literaris més importants de la llengua espanyola. (Font: El Mundo)

22-11-2014
ALTRES

La ciutat de València viu un baby boom de festivals de petit format però tremendament arrelats als barris en què s'ubiquen. Un fenomen que parteix de la desaparició del teixit de certàmens culturals de les institucions, que va obrir un buit cobert per iniciatives de caràcter alternatiu que sorgeixen d'artistes i voluntaris dels barris a través de projectes com "co" (col·labora, fes el favor) creant noves propostes que comencen a consolidar-se. (Font: Valencia Plaza)

21-11-2014
NOVES TECNOLOGIES

Neix “Entry” una nova aplicació que aprofita els avantatges dels smartphones, permetent comprar l'entrada de l’esdeveniment i guardar-la al telèfon fins al mateix dia del concert, la innovació més significativa de l'app és que permet al control d’entrada de l'esdeveniment marcar a la mateixa pantalla del mòbil la validació de l'entrada sense tenir que escanejar-la o trencar-la com els mètodes tradicionals, i transmetre la informació d'assistència al moment. Aconseguint estalviar en cues i paper, beneficiant tant als espectadors com els promotors. (Font: Asociación de Promotores Musicales)

21-11-2014
AUDIOVISUAL

La Coordinadora de Festivals de Cinema de Catalunya, ara Catalunya Film Festivals organitza els propers 2 i 3 de desembre la VI Jornada de Festivals de Cinema al Club Social SGAE (Barcelona) per a professionals del sector audiovisual, amb taules rodones i tallers de formació on es parlarà sobre diversos aspectes de l’actualitat del sector. (Font: Catalunya Film Festivals)

19-11-2014
ALTRES

El 19 de novembre s'ha presentat un nou festival de caràcter estable que tindrà lloc a Barcelona, el Suite Festival. La principal característica d’aquest festival serà que el seu únic i exclusiu centre escènic serà el Gran Teatre del Liceu on es celebraran diversos concerts. Aquesta primera edició començarà el 31 de desembre amb l'actuació de Woody Allen & The New Orleans Jazz Band, i continuarà al llarg de la primera meitat del 2015 amb actuacions de Van Morrison, Bob Geldof i Ara Malikian entre d'altres. (Font: La Vanguardia)

18-11-2014
MÚSICA MODERNA

Neix Music Beside Comedians (MBC Fest) el primer gran festival "indie" de la província de València que tindrà lloc a Sagunt els dies 3 i 4 abril del 2015, coincidint amb Divendres i Dissabte Sant. En la seva primera edició el festival té com a intenció atreure entre 12.000 i 15.000 assistents proposant un projecte ambiciós, on es fusionarà música contemporània amb les arts escèniques, amb espectacles de circ, dansa i humor. (Font: El Mundo)

18-11-2014
ALTRES

Obert el termini fins el 20 de gener de 2015 per presentar propostes d'espectacles d'Arts Escèniques i Musicals per a incorporar en catàleg 2015 del programa Red Aragonesa de Espacios Escénicos que seran oferts als ajuntaments que formen part de la Red. (Font: Red Aragonesa de Espacios Escénicos)

17-11-2014
ALTRES

Arran de la multa interposada per la Comisión Nacional de Competencia (CNC) el passat 14 de novembre a la SGAE per abusar del seu monopoli i imposar determinades condicions abusives als promotors musicals. La Sociedad General de Autores y Editores (SGAE) ha anunciat que recorrerà a la resolució de la CNC en considerar que es tracta d'una decisió "inconstitucional i que no té justificació jurídica". (Font: Industria Musical)

17-11-2014
ALTRES

L'Institut Nacional d'Arts Escèniques i de la Música (INAEM), del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport del Govern d’Espanya, a través del Programa de suport a festivals, mostres, certàmens i congressos de lírica a concedit una subvenció de 35.000 euros a l’Ajuntament de Soria destinada a festivals i esdeveniments relacionats amb la dansa, la lírica i la música. (Font: El Norte de Castella)

16-11-2014
AUDIOVISUAL

En una entrevista a Europa Press, Pedro Castella director Festival de Cine Iberoamericano de Huelva parla sobre els objectius marcats des que va arribar a la direcció el maig de 2014 de fer un festival més competitiu, també de com fa front el certamen a les retallades pressupostàries i les relacions amb els patrons. (Font: Europa Press)

14-11-2014
ALTRES

La Comisión Nacional de la Competencia (CNC) a resolt l'expedient sancionador iniciat arran de la denúncia de la Asociación de Promotores Musicales (APM) va presentar el 2005 contra la SGAE per abusar del seu monopoli i imposar determinades condicions abusives als promotors musicals. En particular, de la tarifa excessiva del 10% que la societat cobra sobre la taquilla de concerts en concepte de drets d'autor. (Font: Asociación de Promotores Musicales)

13-11-2014
AUDIOVISUAL

El Festival de Cinema Independent de Barcelona L'Alternativa, que es celebrarà del 17 al 23 de novembre, ha presentat la seva programació completa. On es presentaran 159 pel·lícules procedents de 45 països, juntament amb diferents activitats paral·leles programades en diferents espais relacionades amb el cinema independent i masterclass sobre el moment del sector. (Font: Fotogramas)

12-11-2014
AUDIOVISUAL

De l'11 al 17 de novembre del 2014 es celebra la primera edició del Festival de Festivales Españoles y Latinoamericanos HispanoSCOPE a la capital belga, un marató de quinze curts i llargmetratges produïts en espanyol entre 2013 i 2014, totes elles guardonades en alguns dels festivals internacionals de cinema més destacats de Colòmbia, Cuba, Mèxic i Espanya. El festival està promogut per professionals espanyols del món de la cultura amb l'objectiu de promoure el sector audiovisual espanyol i llatinoamericà i els seus festivals a Europa. (Font: El Periódico)

12-11-2014
MÚSICA ERUDITA

La Semana de Música Religiosa de Cuenca ha convocat un concurs per la imatge de la seva pròxima edició. El concurs va dirigit a tots aquells artistes, dissenyadors gràfics, fotògrafs, etc. que vulguin presentar una obra de caràcter original i inèdita. El termini per presentar les obres estarà obert fins al 27 de desembre i es donarà ha conèixer el guanyador l'1 de desembre del 2014. (Font: Semana de Música Religiosa de Cuenca)

11-11-2014
MÚSICA MODERNA

Els Europen i UK Festival Adwards 2014 han nominat a diversos festivals espanyols en diferents categories dels seus premis, festivals com el FIB Benicassim, Ibiza Rocks, Primavera Sound o Sónar són alguns dels nominats per aquests premis que demostren el bon nivell i l'impacte que tenen els grans festivals musicals espanyols a nivell internacional. (Font: Industria Musical)

10-11-2014
NOVES TECNOLOGIES

L'11 de novembre es celebra la sessió informativa sobre media desenvolupament "Give me 5 and more ..." organitzada per European Creative Desk MEDIA Andalucía, dins de la secció Indústria del Sevilla Festival de Cine Europeo i del Pla de Accions de Suport a la Internacionalització de les Indústries Culturals Andaluses per al 2014. En la sessió s'oferiran pautes per construir una estratègia d'èxit en MEDIA Desenvolupament. (Font: Junta de Andalucía)

09-11-2014
AUDIOVISUAL

La Unió Europea, mitjançant el programa European Creative, ha decidit eliminar el Festival Internacional de Cinema de Gijón del seu programa d'ajuts econòmics, ja que es considera no compleix amb el nou criteri <> imprescindible per optar als fons europeus, tot i que valora positivament l'audiència i l'impacte de les pel·lícules del festival. (Font: El Comercio)

08-11-2014
MÚSICA MODERNA

La localitat d'Alcalá de Guadaíra (Sevilla) posarà en marxa a la primavera del 2015 el projecte cultural Big Bang Festival, dins del programa "European Cretive" que té com a objectiu desenvolupar la competitivitat dels sectors culturals i audiovisuals, i permetrà que es converteixi en l'única ciutat d'Espanya seu d'aquest esdeveniment de projecció internacional centrada en la música europea per a nens de 4 a 12 anys d'edat. (Font: Europa Press)

07-11-2014
MÚSICA MODERNA

El festival de música independent Primavera Sound ha estat guardonat amb el Premi Ondas 2014 com a millor espectacle musical. Els premis són atorgats anualment per PRISA a través de la Ràdio Barcelona de la Cadena SER per premiar la qualitat dels professionals, empreses i treballs nacionals i internacionals de la ràdio, televisió i música. (Font: JNSP)

07-11-2014
MÚSICA MODERNA

Segons les conclusions d’un estudi de l’Ajuntament de Figueres, elaborat amb el sistema de monitorització municipal, ha establert que la celebració del Festival Acústica ha generat un impacte econòmic de 1,3 milions a la ciutat. Fet que posa de manifests l’alta rendibilitat del festival, ja que multiplica per set la inversió realitzada per l’Ajuntament. (Font: Festival Acústica)

07-11-2014
ALTRES

S'ha obert el termini d'esmena per les ajudes a la promoció del teixit professional del teatre, la música, la dansa i els espectacles dirigits al públic infantil y juvenil a Andalusia. El termini per a efectuar l'esmena és de 10 dies a partir de la publicació de la Resolució. (Font: Junta de Andalucía)

06-11-2014
MÚSICA ERUDITA

L'Associació Musical de Blues Hondarribia, impulsora del festival de la localitat guipuscoana, ha estat guardonada amb un dels premis anuals de la Blues Foundation, organisme nord-americà sense ànim de lucre i més important a escala mundial en aquest estil musical, que reconeix persones o organitzacions que realitzen contribucions significatives al blues. El lliurament dels premis Keep the Blues Alive (KBA), nom del guardó, està previst per al pròxim 23 de gener a la ciutat de Memphis (Tennessee). (Font: Diario Vasco)

06-11-2014
AUDIOVISUAL

La Universitat de Barcelona es converteix, per tercer any consecutiu, en una de les seus oficials del Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient de Barcelona (FiCMA), el més antic del seu gènere, que celebrarà enguany la seva 21a edició. Del 10 al 12 de novembre les facultats de Biologia i Geologia de la univesitat acolliran diferents activitats de caràcter gratuït, com projeccions i una classe magistral per tal d’apropar la realitat ambiental a la ciutadania. (Font: Universitat de Barcelona)

05-11-2014
AUDIOVISUAL

El Festival Internacional de Cinema Documental de Navarra Punta Vista ha rebut un total de 1.238 inscripcions de pel·lícules, un 55% més que l'anterior edició. Entre altres de les novetats en l'edició 2015, que se celebrarà del 10 al 15 de febrer, recuperarà la seva periodicitat anual en un esforç econòmic del Govern foral i la Fundación Baluarte, d'altra banda el festival comptarà amb un Jurado de Joventud format per 50 joves de 18 a 25 anys i de caràcter voluntari. (Font: El País)

05-11-2014
ALTRES

El Ministeri de Cultura, Educació i Esport ha presentat les estadístiques del finançament i la despesa pública en Cultura a Espanya i la seva evolució des del 2008 fins 2012 per sectors, capítols i nivells de govern. (Font: Ministerio de Cultura, Educación y Deporte)

31-10-2014
NOVES TECNOLOGIES

L'empresa valenciana Casfid ha dissenyat una tecnologia que a través de la identificació de radiofreqüències permet saber en temps real l'aforament dels recintes i augmentar la seva seguretat. A més permet obtenir la informació sobre qui ha comprat l'entrada i amb qui ho va fer per tal de poder solucionar els problemes que es produeixin i poder identificar la persona. (Font: Valencia Plaza)

29-10-2014
MULTIDISCIPLINAR

La Fira biennal d'Arts Escèniques de Mercartes arribarà del 5 al 7 de novembre del 2014, al recinte firal de Valladolid, amb la intenció de quedar-se un mínim de 4 edicions a la ciutat. La Fira tindrà un format de mercat d'expositors els dos primers dies i el 7 de novembre es configurarà com un fòrum de debat sobre la situació actual de les arts escèniques i del seu futur. (Font: Europa Press)

29-10-2014
AUDIOVISUAL

En una entrevista a la revista Fotogramas José Luis Cienfuegos director del Festival de Cine Europeu de Sevilla (SEFF) analitza la seva trajectòria durant aquests 3 anys com a director del festival i la seva anterior etapa com a director del Festival de Cine de Gijón. També comenta el fet de trencar barreres entre els directors de cinema i l'espectador creant sinèrgies, compartint experiències, opinions i ser generós amb el públic. (Font: Fotogramas)

27-10-2014
ALTRES

Effe és un projecte pilot de la Comissió Europea en l'àmbit de la cultura iniciat per l'Associació Europea de Festivals (EFA), una organització paraigües pels festivals de tot Europa i més enllà. La primera de les iniciatives posada en marxa per Effe és un segell de qualitat. Aquesta etiqueta es dóna als festivals amb un compromís artístic, que impliquen a les seves comunitats locals i amb una visió europea i global. Experts nacionals avaluaran els festivals que sol·licitin el segell i comprovaran que compleixen els tres criteris. Tots els festivals dels 28 Estats membres de la UE poden sol·licitar l'etiqueta i se'ls convida a explicar com compleixen els criteris abans esmentats. Les sol·licituds es poden presentar fins al 15 de novembre. A més, un jurat internacional donarà uns premis als festivals més arriscats i interessants. Els festivals i els premis es donaran a conèixer en una gala que es desenvoluparà en un dels majors festivals d'Europa.

23-10-2014
ALTRES

El Centre Cultural Cajasol, antic Teatre Álvarez Quintero, depèn actualment d'un estudi econòmic que durà a terme l'Ajuntament de Sevilla per dotar d'activitat cultural al recinte. Entre aquestes activitats culturals destaca la possibilitat de fer del centre una seu permanent dels festivals importants de la ciutat com la Biennal de Flamenco i el Festival de Cine Europeo de Sevilla. (Font: ABC de Sevilla)

21-10-2014
ALTRES

Dijous 23 d’octubre a les 19 hores al Centre Cívic Can Felipa, dins el marc del festival “Escena Poblenou”, es farà una trobada entre professionals del sector de les arts escèniques, dirigida per Tino Carreño (Gestor Cultural, Professor i Investigador del Programa de Gestió Cultural de la UB). On presentarà de primera mà la plataforma online Profestival.net per promoure la difusió de festivals i enfortir la comunitat i el teixit professional del sector. (Font: Escena Poblenou)

21-10-2014
MÚSICA MODERNA

La plataforma bythefest.com (BTF) juntament amb l'Associació de Promotors Musicals (APM) i Radio3, han creat els primers premis dedicats als festivals musicals d’Espanya. En aquesta primera edició s'obre un termini d'inscripció, del 3 de novembre al 8 de desembre, perquè s’inscriguin els festivals de diferents mides y categories celebrats al llarg del 2014. Els fans juntament amb un jurat professional votaran els guanyadors de cada modalitat. (Font: Associació de Promotors Musicals)

14-10-2014
ALTRES

La tesi de Tino Carreño Morales "La gestión de festivales en tiempos de crisis: análisis de las estrategias financieras y laborales e impacto de la recesión económica" serveix de base en aquest article per destacar els efectes de la crisi en els festivals de la Comunitat Valenciana on les dades destaquen un retràs en la inversió cultural de la regió valenciana davant les altres regions. (Font: Valencia Plaza)

13-10-2014
ARTS VISUALS

Javier Angulo, director de la Semana Internacional de Cine de Valladolid (Seminci) des del 2008, ha dedicat una entrevista a El Confidencial en la qual fa referència als reptes als quals s'ha hagut d'enfrontar amb la direcció del festival, entre els que destaca el finançament del festival i també de la cultura en un entorn de recessió econòmica com l’actual. (Font: El Confidencial)

13-10-2014
AUDIOVISUAL

El FICXixón (Festival de Cinema Internacional de Gijón) rebrà en la seva gala d'inauguració de la 52º edició del festival, que tindrà lloc del 21 al 29 de novembre, la medalla Lumière, la distinció que concedeix la Fundació Lumière des de l'any 2000 a les entitats o persones públiques i privades en reconeixement per la seva dedicació a la difusió cinematogràfica. (Font: Fotogramas)

11-10-2014
MÚSICA ERUDITA

El proper 16 d'octubre fins al 20 de novembre es celebrarà la primera edició del festival Euskadi Suena de Madrid, un esdeveniment amb vocació de ser un aparador de la música i la cultura basca. El festival oferirà diverses activitats entre elles diferents concerts, una exposició i la presentació d'un llibre. (Font: Zona de Obras)

10-10-2014
NOVES TECNOLOGIES

En motiu del seu 20è aniversari el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) a creat el I Premi Internacional a la Innovació Cultural. Un premi bianual en el qual pot presentar-s’hi qualsevol, persona, grup o col·lectiu amb un projecte inèdit de creació, producció i presentació relacionat amb el tema central del premi, en aquesta edició 2014-2015 el tema central gira entorn al "Públic/s". El període d’inscripció esta obert des de el 1 d’octubre del 2014 fins el 5 de febrer del 2015. (Font: CCCB)

06-10-2014
NOVES TECNOLOGIES

El festival Sónar+D integrat dins del Sónar que es celebra els dies 18, 19 i 20 de Juny del 2015 a Barcelona. Un festival dedicat a reunir i exhibir exemples de la innovació tecnològica i la creativitat, amb l’objectiu de facilitar l’intercanvi de coneixements i la interacció entre professionals del sector, ha posat a la venda per aquesta nova edició dues modalitats d’acreditacions, una exclusivament de Dia per participar en tota l’àrea professional i els concerts de dia, i una altra de Dia i Nit amb qual es podrà disfrutar també dels concerts nocturns del festival. (Font: Sónar+D)

06-10-2014
MÚSICA MODERNA

La 3r edició del festival musical Petits Camaleons celebrat els dies 3 i 4 d’octubres a Sant Cugat. Dedicat als més petits de la casa amb artistes de primer nivell majoritàriament de l’escena musical catalana però amb un repartiment dirigit als nens i nenes assistents, a reunit aquest any a més de 4.000 espectadors de totes les edats superant amb més de mil persones l’assistència de l’edició anterior. (Font: La Vanguardia)

06-10-2014
MULTIDISCIPLINAR

Obertes les votacions de la 6a edició del European Festival Awards fins al 27 d'octubre, on es podran votar més de 300 festivals europeus del més petit al més gran amb participació espanyola en pràcticament totes les categories. (Font: European Festival Awards)

02-10-2014
MULTIDISCIPLINAR

La Societat General d’Autors i Editors (SGAE) a presentat el seu anuari anual de les arts escèniques, musicals i audiovisuals el qual ofereix dades i informació analitzada en termes quantitatius i estructurals sobre varis sectors culturals i els efectes de la crisi econòmica en ells. (Font: Interacció)

01-10-2014
MULTIDISCIPLINAR

Del 29 de setembre al 2 d'Octubre Osca reuneix a professionals del teatre i la dansa, tant nacionals com internacionals: programadors, companyies, artistes, etc…La Fira es planteja constituir un marc de treball per als diferents sectors professionals: i ser un marc d'impuls i presentació d'estudis i publicacions relacionats amb la distribució escènica a Espanya, participant d'aquesta manera en el concepte de lloc de reciclatge professional. A més proposen uns espais de promoció de les arts escèniques (stands, punts d'informació etcètera) i una metodologia que permeteixin la presentació de futurs projectes, els quals, encara sobre el paper, podran ser discutits per productors i programadors. En aquest context dins de l'Àrea de Mercat, Tino Carreño presentarà PROFESTIVAL, el dijous 2 d'Octubre a la 13h. Us hi esperem!

30-09-2014
MULTIDISCIPLINAR

Sota el nom de “Crafting international strategies” es celebrarà la 1r edició internacional del SAM (Strategic Arts Management master class) amb l’objectiu de dinamitzar i fer interactiu aquells casos i temes emergents per la iniciativa empresarial creativa i cultural. En la qual hi participaran institucions i projectes importants de l’àmbit cultural barcelonès i internacional durant els dies 23 i 24 d’octubre al centre Impact Hub Barcelona. En aquesta context, al voltant del tema de la Internacionalització dels Festivals, la master class comptarà amb la participació de PROFESTIVAL de la mà de Lluís Bonet (UB) el divendres 24 d’octubre de 9 a 14. (Font: SAM Master Class)

24-09-2014
AUDIOVISUAL

El Festival de Cinema de Madrid-PNR, que es celebra del 11 al 18 d'octubre, dedicarà dues seccions paral·leles de la seva 23è edició al gènere documental. "En memoria de ..." homenatjarà al documentalista català recentment desaparegut Joan Soler, del qual es projectaran sis treballs a l'Acadèmia de Cinema i al Centre Cultural Blanquerna. La secció "Panorama Documental" inclourà la premiere nacional del curt Nacho Calorro - No fight no life i l'estrena a Madrid del llarg Ciudad de Dios - 10 años después. (Font: Festival de Cine de Madrid-PNR)

20-09-2014
MÚSICA MODERNA

El Mercat de Música Viva de Vic tanca aquesta 26a edició amb un increment d’un 23% de la participació professional, que ha passat dels 725 inscrits de l’edició del anterior als 867 aquesta, un terç dels quals són programadors. Cal destacar que la presencia de professionals internacionals també ha augmentat en un 22% respecte a l’any passat. (Font: Diari Ara)

18-09-2014
MULTIDISCIPLINAR

Obert el termini per la presentació de sol·licitud de subvencions, del 16 de setembre al 15 d’octubre del 2014, per l’organització de festivals, cicles, concursos, certàmens i accions culturals singulars de diferents àmbits culturals del País Bas. (Font: Kultura)

17-09-2014
AUDIOVISUAL

La 56 edició del Festival Internacional de Cine Documental i Curtmetratge de Bilbao (Zinebi) que es celebra entre el 14 i el 21 de novembre contarà amb la presencia de 3.368 pel·lícules procedents de 85 països. La majoria de les cintes que es presentaran són espanyoles amb un total de 754. (Font: El País)

17-09-2014
AUDIOVISUAL

Obert el termini per la presentació de sol·licitud de subvencions, del 12 al 29 de setembre del 2014, per la realització de festivals cinematogràfics i sales de petit format d’activitats escèniques culturals en el terme municipal de Madrid. (Font: Ayuntamiento de Madrid)

09-09-2014
ALTRES ARTS ESCÈNIQUES

FiraTàrrega, de l'11 al 14 de setembre, és un mercat internacional de les arts escèniques que es porta celebrant des de 1981 i representa un gran aparador de l'actualitat escènica. Amb interès especial en les arts de carrer, els espectacles visuals i els no-convencionals. Anualment, la Fira acredita una mitjana de 800 professionals adscrits a més de 300 entitats relacionades amb les arts escèniques de procedència nacional i internacional. Com a complement a la seva oferta artística s'ha organitzat un taller el dia 12 de setembre a la Llotja; espai professional de la FiraTàrrega on es materialitza com a punt de trobada, debat, intercanvi i transacció entre professionals. El taller porta com a títol “Les interaccions entre el projecte cultural i les seves plataformes digitals. Aplicació al cas dels festivals” i té prevista una durada d'una hora i mitja amb els següents professionals: Lluís Bonet, Marisol López, Oriol Martí, Tino Carreño, David Márquez i Joan Estadella. Us hi esperem!

08-09-2014
AUDIOVISUAL

El festival In-Edit de documentals musicals que es celebra a la ciutat de Barcelona entre el 23 d’octubre i el 2 de Novembre, ha inclòs a la seva 12ª edició l’In-Edit Fast Forward la seva nova àrea professional que discorrerà en paral·lel a la celebració del festival. L’objectiu d’aquesta nova iniciativa es apostar per la presentació de projectes de base tecnològica, que afectin món a l’audiovisual o a la música i que es trobin en fase de desenvolupament per presentar al festival i també al públic general. (Font: Beefeater In-Edit Festival)

05-09-2014
MÚSICA MODERNA

El festival Rivera Sound Festival que es celebrarà del 3 al 13 d'octubre amb motiu de les Festes del Pilar de Saragossa, comptarà amb 160 actuacions repartits en vuit escenaris, situats al Parking Norte de la Expo. Les entrades es poden adquirir a partir del 8 de setembre. (Font: La información)

04-09-2014
MULTIDISCIPLINAR

El festival Temporada Alta va presentar el 4 de setembre la seva programació al públic. Del 3 d’octubre al 8 de desembre les ciutats de Girona i Salt acolliran un total 90 espectacles de teatre, música, dansa, cinema i circ entre elles 26 estrenes i 27 coproducció d’àmbit nacional i internacional. (Font: La Vanguardia)

04-09-2014
WORLD-TRADICIONAL

El festival la Bienal, que es celebrarà del 12 de setembre al 5 d’octubre a la Ciutat de Sevilla, organitzarà per segona edició consecutiva un cicle de vuit espectacles de format íntim al convent de Santa Clara. Amb un aforament de 250 butaques facilita l’apropament amb l’espectador, amb un cicle que també inclourà dos estrenes. (Font: El País)

02-09-2014
MÚSICA MODERNA

El passat 2 de setembre el festival Barcelona Acció Musical va presentar a l’Antiga Fabrica Damm la seva programació pels dies 19, 20, 21 i 23 de setembre que es celebrarà per diferents escenaris repartits per la ciutat, coincidint amb les festes de la Mercè 2014 de Barcelona, amb concerts d’àmbit nacional com internacional. Dins la programació, es dedicarà la nit del 23 a la ciutat convidada aquest any per la Mercè, Estocolm, amb diferents grups de la capital sueca. (Font: La Vanguardia)

31-08-2014
MÚSICA MODERNA

Xavier Pasqual, director del festival, ha assegurat que la 13a edició de l’Acústica ha tornat a superar les expectatives. Un total de 90.000 espectadors, 10.000 més que l’anterior edició, han assistit aquest any als 4 dies de festival a la ciutat de Figueres. (Font: 324.cat)

20-08-2014
MÚSICA MODERNA

La primera edició del Mona Fest que es celebrava el 21 d’agost a la localitat de Solaberaña, Granada, s’ha cancel·lat. Segons la seva organització el festiva s’ha cancel·lat al no aconseguir els objectius econòmics necessaris per portar a terme el festival, la devolució de les entrades està garantida i es realitzarà en els pròxims dies. (Font: monafest.com

13-08-2014
MULTIDISCIPLINAR

Un total de 158 festivals culturals han nascut en els últims 3 anys a Espanya, una xifra molt semblant a la dels que han desaparegut, un 20% dels 800 festivals que existien fa 3 anys. Segons indica l’estudi La gestión de festivales en tiempos de crisis, de Tino Carreño professor i investigador del Programa de Gestió Cultural de la Universitat de Barcelona (UB). (Font: lavanguardia.com)

12-08-2014
MULTIDISCIPLINAR

Actualment els festivals són un negoci no només pels grups de música, sinó també són una plataforma de promoció tant per les companyies que els financen com per les ciutats que els acullen. “ Funcionen com un punt de connexió amb els consumidors, en que les empreses poden comercialitzar amb els seus productes i desenvolupar una potent estratègia de marketing” diu el professor de ESADE Josep Maria Galí. (Font: cincodias.com)

28-07-2014
ALTRES

L’Anuari de la Música 2014, coeditat per Grup Enderrock i l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) ja ha sigut publicat. Les dades més significatives de l’estudi destaca com a tema central l’anàlisi que fa el sector musical català sobre un nou “estat” de la música, a més del balança anual que reflecteix que els catalans escolten menys música i van més als concerts, els festivals de música creixen i atreuen més espectadors. Finalment les administracions públiques catalanes, pateixen la pitjor reducció de la història pel que fa a inversió en el sector musical. (Font: enderrock.cat)

28-07-2014
NOVES TECNOLOGIES

En un món on actualment proliferen les xarxes socials, aquestes començant a desenvolupar nous usos i anar més enllà de la simple comunicació. Avui en dia hi han multitud de plataformes que estan donant poder al públic (a través de votacions online) i ha incentivar propostes de proximitat per plantar cara a l’industria convencional. Algunes d’aquestes estan arribant a casa nostre, creant una nova llei de mercat, ja siguin de fora o creades per gent d’aquí com són els casos de Cooncert o Sofar Sound. (Font: ara.cat)

23-07-2014
MÚSICA MODERNA

Sota un inesperat efecte dòmino, aquesta mes de juliol una sèrie de festivals com el Jiwpop o el Trash An 'Ready Reggae Festival han sigut cancel·lats a pocs dies de la seva celebració, per la falta de venda d'entrades anticipades. I tot això, paradoxalment, en una temporada estiuenca que en termes de música moderna en directe compta amb una oferta molt generosa al llarg de bona part de la geografia catalana, però realment potser l'escena musical es desborda de propostes en una conjuntura marcada per la crisi. Davant d'aquest fenomen, és possible que hi hagi un excés de festivals? (Font: lavanguardia.com)

22-07-2014
MULTIDISCIPLINAR

Amb l'objectiu de crear un espai de reflexió i trobada dels festivals espanyols, Bizkaia International Music Experience (BIME) i Asociación de Promotores Musicales (APM) organitzaran el primer Congrés de Festivals de Música que tindrà lloc a Bilbao, del 29 al 31 d'octubre del 2014. A través d'una sèrie de ponències, col·loquis i sessions de mentoring amb la participació de responsables de festivals, així com d'especialistes més tècnics. Aquesta primera edició la temàtica estarà dedicada al finançament. Amb l'objectiu de dotar els professionals d'eines i coneixements pràctics que puguin ajudar-los en el dia a dia i ajudar-los i donar solució als seus reptes. (Font: bime.net)

21-07-2014
MÚSICA MODERNA

2014 veia amb il·lusió la posada en marxa de la segona edició del Trash An’ Ready Reggae Festival, després d’un primer any on la bona rebuda del festival semblava assentar les bases d’un nou projecte a Barcelona. Però faltant menys d’una setmana pel festival programat pel 26 de juliol el Poble Espanyol (Barcelona), les xifres diuen el contrari. L’escassa venda d’entrades anticipades i la baixa acceptació del festival dins el públic Reggae de la ciutat fa preveure un aforament total excessivament per sota de les xifres necessàries per fer viable el projecte, veient-se obligats a agafar la difícil i dolorosa decisió de cancel·lar el festival. Per tots aquells que ja havien comprat la seva entrada, l’import es podrà recuperar a partir del 21 de juliol a través dels mateixos punts de venda on van ser adquirits, així mateix la part corresponent a l’entrada del festival de tots els abonaments adquirits fins la data. La devolució de les entrades i abonaments de venda online s’efectuaran automàticament. Tot i la cancel·lació, Doctor Music segueix apostant per la música en directe y plantejant noves propostes per poder portar a terme en el futur. (Font: Organització Trash An’ Ready Reggae Festival)

21-07-2014
AUDIOVISUAL

A partir del 21 de juliol del 2014 ja es podran compara els abonaments per la 47ª edició del Sitges -Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Aquest any, com a novetat, la venda s’efectua des del web propi del Festival. Hi han tres tipus de passis que es podran adquirir fins el 2 d’octubre: l’Abonament Matinée, vàlid per accedir a totes les sessions de l’Auditori del matí fins les 15 hores; l’Abonament Auditori, que permet accedir a totes les sessions de l’Auditori durant tot el Festival, i l’Abonament Butaca VIP, que dóna accés a totes les sessions de l’Auditori durant tot el Festival, amb seient reservat a la millor zona i amb dret a bossa i catàleg oficial del Festival. Tots aquets abonaments no inclouen les sessions d’inauguració i de cloenda, ni les maratons del 12 d’octubre. Una altra de les principals novetats és la venda d’entrades per a les maratons del diumenge 12 d’octubre, tant al matí com a la tarda, i per als espais Auditori, El Retiro i Prado. A més els mitjans de comunicació que vulguin cobrir Sitges 2014, també poden sol·licitar la seva acreditació de premsa a través de la web del festival. (Font: sitgesfilmfestival.com)

19-07-2014
NOVES TECNOLOGIES

El 18 de juliol han obert les inscripcions de la 1r Edició d’Arts Lab organitzat pel festival Temporada Alta juntament amb la plataforma crowdfunding Seed&Click, amb l’objectiu de donar suport i potencial les iniciatives emprenedores, per tal de trobar nous talents en la indústria de les Arts Escèniques i indústries complementàries i crear un nou ecosistema enfocat a l’àmbit internacional. Al concurs hi han dues modalitats: un Concurs d'Idees i un Fòrum d'Inversió, per buscar idees de negoci i projectes empresarials enfocats al teatre, la dansa o el circ. Els finalistes del concurs presentaran les seves propostes davant un jurat el 28 de novembre de 2014. (Font: temporada-alta.net)

19-07-2014
MÚSICA MODERNA

La 17ª Fira Mediterrània de Manresa, el Centre Artesa Tradicionàrius de Gràcia, el Grup editorial Enderrock i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya han convocat el del 7è Concurs Sons de la Mediterrània, adreçat als grups o solistes emergents que presentin propostes de folk i música d’arrel de la Mediterrània, en català o bé instrumentals. La final del concurs se celebrarà a Manresa tot coincidint amb la 17ª edició de la Fira Mediterrània el 9 d’octubre. El grup guanyador obtindrà una campanya de publicitat valorada en 3.000e a la revista Enderrock, el web Sons de la Mediterrània i a l’emissora iCat.cat, la gravació d’un EP amb quatre temes en un estudi professional i una gira de tres actuacions que inclourà, durant l’any 2015, el festival Tradicionàrius, la 18ª Fira Mediterrània de Manresa i el Circuit Folc. Les propostes es podran presentar fins el 30 de juliol de 2014. (Font: Concurs Sons)

17-07-2014
MÚSICA MODERNA

El dissabte 26 de juliol, el Poble Espanyol (Barcelona) acollirà la segona edició del festival Trash An’ Ready, en un marc immillorable. Actuaran grups com Gentleman & The Evolution, Alborosie & The Shengen Clan, The Gladiators feat. Droop Lion, Sr. Wilson y La Senyoreta Descalça. A més, Marcus Reggaeland, nom destacat de l’escena reggae més pura, serà el mestre de cerimònies i DJ convidat. Després del festival, la festa seguirà amb una After Party d’accés gratuït a la Sala Upload al mateix Poble Espanyol fins les 6:00h del matí. Les dues modalitats d’entrades disponibles són: les entrades només pel Trash An’ Ready i l’abonament que permet l’accés al festival i també al concert de SOJA del 14 d’octubre a Razzmatazz.

17-07-2014
ALTRES

El 18 de juliol es celebren les jornades professionals BNBPro en el Centre de la creativitat Arts Santa Mònica, organitzat pel festival Bona Nit Barcelona amb l’ajuda de BCN Medi Ambient entorn al item “Cap a un nou model de festival sostenibles". Les jornades reuniran per un costat alguns dels responsables de sostenible dels festivals més importants de l’escena internacional (Glastonbury, We Love Green, A Greener Festival, etc) i per l’altra importants responsables nacionals del sector. (Font: bonanitbarcelona.es)

16-07-2014
ALTRES

El Patronat de Turisme de la Diputació juntament amb varis ajuntaments de la província de Girona han creat la marca Costa Brava Girona Music Festival, un projecte que engloba els festivals musicals amb l’objectiu d’augmentar la seva oferta ha Espanya com a nivell internacional. Una iniciativa dirigida majoritàriament als visitants i turistes de la zona que busquen gaudir de les activitats culturals durant la seva estància, la marca pretén estructurar, impulsar i comercialitzar les ofertes de festivals i actuacions musicals que es realitzen durant tot l’any en les 53 localitats de Girona. Juntament amb el projecte s’ha presentat la plataforma online Costa Brava Girona festivals un lloc per consultar llocs, programes i actes d’aquest estiu i en un futur preveu incorporar festivals d’altres disciplines artístiques com el cinema, la dansa o el teatre (Font: expreso.info)

15-07-2014
AUDIOVISUAL

Obert el termini de presentació de sol·licituds de subvencions del 15 de juliol al 4 d’agost del 2014, destinades a l’organització de festivals de cinema a Navarra (Font: Navarra.es)

15-07-2014
AUDIOVISUAL

Obert el període per la inscripció de pel·lícules, del 15 de juliol al 14 de setembre del 2014, en la XI Edició del Sevilla Festival de Cine Europeo (SEFF) que es celebra del 7 al 15 de novembre del 2014 (Font: festivalcinesevilla.eu)

15-07-2014
MULTIDISCIPLINAR

El passat 4 de juliol del 2014 a Viladecans dins les jornades professionals del festival Al Carrer, es va presentar al públic la plataforma online Arts de Carrer amb el principal objectiu de reunir en un mateix sostre festivals, fires i mostres de Catalunya que tenen el carrer com a espai d’exhibició. Per tal de visualitza i comunicar de manera conjunta l’oferta escènica i en un futur fomentar acords de mobilitat de companyes, formant aliances entre les diferents direccions artístiques i de les produccions de nous espectacles, creant inclusió, flexibilitat i col·laboracionisme dins el sector. Actualment dins la plataforma hi han adherides la Fira Tàrrega, Fira Mediterrània de Manresa, Trapezi - Fira del Circ de Reus, Fira de Circ Al Carrer de la Bisbal de l'Empordà, el Festival Sismògraf d'Olot, Lluèrnia - Circ a les Places d'Olot, el Festival Esbaiola't d'Esterri d'Àneu i el Festival Internacional de Teatre d'Animació Al Carrer de Vildecans tot hi que està oberta a aquells esdeveniments escènics que vulguin afegir-s’hi amb l’únic requisits de que la programació estigui basada en les arts del carrer. (Font: firatarrega.cat)

13-07-2014
ALTRES

El passat dijous dia 9 de juliol es va presentar profestival.net en un espai inigualable, el Mercat de les Flors de Barcelona. Per a l'ocasió es van reunir 45 representants de més de 25 festivals de Catalunya. Amb aquest pretext es va realitzar un debat sobre l'estat de la qüestió del sector dels festivals. Els professionals van acollir a profestival.net amb entusiasme i les línies del debat es van desenvolupar sobre el col·laboracionisme i la necessitat d'estructurar un marc sectorial concret. (Font: Blog UB)

10-07-2014
DANSA

Es convoquen les Ajudes destinades a la producció, gires, formació, recerca i edició i a la realització de festivals i mostres de dansa. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el proper 25 de juliol. (Font: DOGV)

04-07-2014
WORLD-TRADICIONAL

Avui comença el Festival Folk del Mundo en Jaén. Demà continuarà la seva programació a aquesta localitat però entre el dia 6 i 8 de juliol es traslladarà als municipis d'Arjonilla, Quesada, Navas de San Juan, Siles i Orcera. Comptarà, entre d'altres, amb la participació de grups arribats de la República de Benín, Estats Units i Puerto Rico, a més dels grups de Jaén 'Lola Torres' i Coros i Danzas 'San Roque' de Siles. (Font: La Información)

04-07-2014
AUDIOVISUAL

Proximament s'obrirà termini de presentació de sol·licituds de subvencions destinades a l'organització de festivals de cinema a Navarra. (Font: Navarra.es)

04-07-2014
ALTRES

Alguns festivals de música, sobretot aquells que van dirigits a un públic de més edat, ofereixen una oferta gastronòmica de qualitat. Així, el festival Cruïlla que se celebrarà a Barcelona de l'11 al 13 de juliol uneix al seu cartell una proposta de street food de qualitat que es servirà al llarg d'aquests tres dies. (Font: Cero Dos Be)

25-06-2014
MULTIDISCIPLINAR

5 festivals, 5 estils, 1 província 31 dies és el lema que es dibuixa en un autobús que recorrerà la província de Jaén promocionant 5 dels seus esdeveniments artístics: Un mar de canciones (3, 4 i 5 de juliol a Torreperogil); Imagina funk (11 i 12 de juliol a Torres); Etnosur (18,19 i 20 de juliol a Alcalá la Real); Bluescazorla (24, 25 i 26 de juliol); Vértigo estival (1 i 2 d'agost) (Font: Andalucía Información)

24-06-2014
ALTRES

L'estiu és època de festivals ja que gairebé la meitat dels mateixos se celebren en mesos estivals. Durant els últims dies, s'han presentat a Aragó alguns d'ells que programen des de música clàssica o tradicional fins a teatro o dansa: Veruela Verano en el Monasterio de Veruela, el Festival Internacional Castillo de Aínsa, el XVIII Festival Clásicos en la Frontera en la Ribagorza, el Festival de Música y Cultura Pirenaicas de La Jacetania PIR 2014, y el Festival Castillo de Alcañiz 2014. (Font: Red Aragón)

22-06-2014
MÚSICA MODERNA

El Festival Internacional de Benicàssim que se celebrarà des del 17 al 20 de juliol fa 20 anys. Per celebrar-ho i també amb l'objectiu de convertir-se de nou en un festival referent, com era fa alguns anys, l'organització ha programat dos dies previs d'activitats gratuïtes. Així, el dimarts 15 a partir de les 22 hores s'han programat a la platja Torre Sant Vicent els concerts de Montefuji i A-phonics i un castell de focs piromusical que tindrà lloc a les 12 de la nit. Dimecres 16, l'activitat es trasllada també al municipi i es programaran concerts a la platja i en el cas urbà en un total de 5 escenaris. En ells actuaran Homeless, Gatomidi, No sóc Gent, The Last Band, Nacho Silvestre, Trepat, Debigote i Arcana Has Soul. (Font: Levante - EMV)

20-06-2014
TEATRE

Els primers festivals d'arts escèniques a Espanya, tal com s'entenen actualment, tenen el seu germen en la mutació d'alguns esdeveniments artístics destacats en estructures periòdiques i permanents. Així va succeir amb el Festival de Mérida. L'any 1933, es posa en escena l'obra Medea de Sèneca (versió de Miguel de Unamuno) interpretada per l'actriu Margarida Xirgu al Teatre Romà de Mérida (Extremadura). El 1934, se celebra una segona edició però, després, aquest esdeveniment artístic serà suspès durant 19 anys per les tensions polítiques que es vivien a Espanya. El 1953 es reprendrà l'activitat amb l'obra Fedra a càrrec d'una companyia de teatre universitària instaurant el Festival de Mèrida que aquest any 2014, per tant, celebra la seva 60ª Edició. (Font: RTVE)

13-06-2014
MÚSICA ERUDITA

S'ha iniciat la temporada festivalera, i els festivals espanyols compleixen anys amb bona salut malgrat la crisi econòmica. Moltes ciutats han estat conscients de la necessitat de renovar-se en la seva programació cultural, i els festivals han estat una línia estratègica clau en aquesta reconversió. Ciutats com Sant Sebastià, Granada, Barcelona, Santander, Santiago de Compostel·la o Madrid han afegit el bell cant, la música de cambra, i els autors clàssics a la seva programació festivalera, ampliant els públics i eliminant estigmes sobre els festivals, com exclusius fòrums juvenils i de música moderna. (Font: El cultural)

12-06-2014
ALTRES ARTS ESCÈNIQUES

El VIII Circada àncora a Cartaya i Màlaga amb la intenció de què tothom gaudeixi del circ contemporani. Aquesta iniciativa es plasma a través de les polítiques de democràcia cultural implementat el Pay After Show, o el que és el mateix, la taquilla inversa, que fa que siguin els espectadors els que decideixin el valor de l'obra un cop aquesta conclogui aportant la quantitat que estimin oportuna i sempre d'acord a les seves possibilitats. D'aquesta manera es vol aconseguir una promoció de la cultura i del circ contemporani. (Font: Diario de Huelva)

12-06-2014
AUDIOVISUAL

El Festival de Cinema de Terror de Molins de Rei s'afegeix a la llista dels festivals que són membres de "European Fantastic Film Festivals Federation". Així, es converteix en el segon festival català, i el quart espanyol, que forma part de la prestigiosa associació, composta per 22 festivals europeus. El festival de Cinema de Terror de Molins de Rei és un dels festivals amb més solera del paisatge festivaler, comptant amb 32 edicions i més de 40 anys de trajectòria. Des de PROFESTIVAL ens complau felicitar al tot l'equip del Festival de Cinema de Terror de Molins de Rei. (Font: Aullidos)

11-06-2014
DANSA

La ciutat andalusa de Cadis planteja certs discursos sobre el cos, la mort i l'existència a través d'una programació internacional composta per les propostes de Sashiko Fullita, Pere Faura, Janet Novas i la companyia de Ningú Gerspacher que ens convida a pensar sobre la realitat, el fingit, l'existència i les seves “vanitas”. Mitjançant la seva programació i histories sobre questions de l’esser humà, el festival es reforça com un dels esdeveniments referents a nivell internacional. (Font: Diario de Cádiz)

10-06-2014
MÚSICA MODERNA

El festival de música electrònica Electrobeach que aquest any tenia prevista la seva celebració per a l’1 i 2 d’agost, no es durà a terme per desavinences amb l’ajuntament de Benidorm. Aquest esdeveniment generava a la ciutat un impacte directe de 3 milions d’euros. La devolució de l’import de les entrades es farà entre el 16 i el 26 de juny. (Font: Cero Dos Be)

10-06-2014
MÚSICA MODERNA

Es cert que en els darrers anys han desaparescut diversos festivals, d’altres s’han transformat i adaptat a la nova situació i, malgrat les condicions adverses, altres han nascut. En aquest article es realitza una breu ressenya a alguns d’aquests festivals, com son, entre d’altres, el VIDA, Jiwapop i Canet Rock. (Font: El Periódico)

10-06-2014
TEATRE

La 37 º edició del Festival de Teatre Clàssic d'Almagro complementa la seva programació a través de quatre exposicions de diversa temàtica. A l'atractiu Corral de Comèdies renaixentista se li vesteix mitjançant les mostres “Mingote y Quijote”, organitzada per l'Ajuntament d'Almagro i la Fundació Festival Internacional de Teatre Clàssic d'Almagro. Una segona exposició és “Shakespeare, danzas y regocijos”, de Pablo Márquez, on s'homenatja al dramaturg anglès, a la qual se suma 'Vistiendo a Shakespeare' organitzada pel Museu Nacional del Teatre. Finalment, es rendeix culte a la musa a través de 'Talia recuperada: mujer y teatro', on s'explica la presència de la dona en el teatre espanyol des del segle XVII fins als nostres dies. (Font: La Vanguardia)

10-06-2014
MULTIDISCIPLINAR

Els festivals Poborina Folk i Gaire organitzaran aquest any més de cinquanta espectacles de música i teatre a les localitats turolenses del Pobo i Pancrudo. La població d'aquests municipis augmenta un trenta per cent en el trimestre estival. El govern aragonès dóna suport a aquestes iniciatives, apostant pel sector terciari basat en l'economia creativa, donat l'impacte econòmic i turístic dels festivals en el territori i la seva contribució a lluitar contra l'envelliment i la despoblació característics de la Comunitat Autònoma. Tots dos festivals compten amb una llarga experiència: el Poborina Folk presenta la seva XVI edició a través de més de 30 espectacles de música i una multitud d'activitats relacionades sufragades pels pressupostos públics. De la mateixa manera, Gaire desenvoluparà la seva VII edició amb vint espectacles de 18 companyies, onze d'elles aragoneses. (Font: 20 minutos)

06-06-2014
TEATRE

Després dels èxits aconseguits pel Festival de Teatre Clàssic d'Olmedo, s'obre la seva IX edició a través d'una programació d'onze companyies nacionals i internacionals. La participació és un eix estratègic per a l'èxit del festival i per això s'han programat diversos espectacles més del Curs d'Interpretació Fernando Urdiales, les Jornades de Teatre Clàssic i una proposta per a públic familiar. Una de les innovacions que proposa l'organització és ‘Clásicos en víspera’ que anirà a càrrec dels alumnes de l'Escola Professional de Teatre de Castella i Lleó. (Font: El Norte de Castilla)

04-06-2014
MÚSICA MODERNA

El Festival Internacional de Música de Cadaqués que se celebra des del 2 al 17 de juny, és l’únic esdeveniment en el que es podrà gaudir de l’actuació del grup britànic Texas. En aquesta edició, es programaran 22 concerts en els que actuaran diferents artistes, como son, entre d’altres, Albert Guinovart i Miquel Bofill o Albert Solà. (Font: www.lainformacion.com)

03-06-2014
MÚSICA MODERNA

El LOW FESTIVAL que se celebra a Benidorm durant el 25, 26 i 27 de juliol ha començat a desvetllar els primers noms dels artistes convidats. Entre d'altres, hi seran presents Massive Attack, Love of lesbian, Vetusta Morla, Kaiser Chiefs, The Hives o Sidonie. En total més de 80 artistes en tres dies. El preu de l'abonament és de 63€ i les entrades per dia de 35€. (Font: La Marina Plaza)

03-06-2014
MÚSICA MODERNA

El festival Arenal Sound que se celebrarà a Burriana (Castelló) des del 29 de juliol al 3 d'agost ha confirmat nous artistes per al seu cartell. En total més de 100 grups hi seran presents durants els sis dies de durada de l'esdeveniment. Entre d'altres, Azealia Banks, Love of lesbian, House south brothers, El niño burbuja, Crystal figthers, Sidonie o Russian Red. (Font: Zona Musical)

03-06-2014
MÚSICA MODERNA

Un nou festival s'afegeix a la variada oferta d'esdeveniments existent a Galicia. El festival Solpor que programarà a artistes del territori se celebrarà a Pontecesco el 19 de juliol. A més a més inclourà una gran diversitat d'estils musicals: des del hip-hop fins al folk o el rock. (Font: La Voz de Galicia)

03-06-2014
MÚSICA MODERNA

El festival ElectroSplash que se celebrarà a la platja Forat Forat de Vinaròs (Castelló) el 12, 13 i 14 de juliol ha informat de nous grups pel seu cartell. Entre d'altres destaquen Legowelt, Craig Richards, Ivan Smagghe, Pional, BFlecha Live, Bill Patrick, Crazy P Soundsystem Live, Daniel Kyo, Disko Selectors, Elevator Pitch Live, El_Txef_A Live, Ejeca, Elesbaan, Ernie, Simón García, Stuart Patterson, Tevo Howard y Tomoki Tamura. Una novetat en aquesta edició és la posada en marcha d'una àrea d'acampada. (Font: Levante - EMV)

03-06-2014
JAZZ-BLUES

Benicàssim no només acull festivals de música moderna com pot ser el Festival Internacional de Benicàssim (FIB) o el Rototom SunSplash. Aquesta semana s’ha presentat la tercera edició del Benicàssim Blues Festival 2014 que se celebrarà el próper cap de setmana, els diez 6, 7 i 8 de juny, i en el que actuaran 14 bandes del panorama nacional i internacional. (Font: La Plana al día)

02-06-2014
MÚSICA MODERNA

El Primavera Sound que es va celebrar aquests últims dies va veure com la seva audiència va passar dels 170.000 als 190.000 malgrat els dies de pluja i la crisi econòmica que encara ens envolta. A més a més és molt important destacar que el 44% dels assitents a l'esdeveniment són estrangers, fet aquest que el consolida com un dels festivals referents a nivell internacional. (Font: La Vanguardia)

28-05-2014
MÚSICA MODERNA

El proper mes de juliol, els dies 11, 12 i 13, s'inaugurarà a la capital del Turia el festival Marenostrum Music Festival. Un esdeveniment de música electrònica ubicat a l'antigua estació del Grao que congregarà més de 30 dj's internacionals. (Font: Mira Valencia)

26-05-2014
MÚSICA MODERNA

El Primavera Sound que comença el proper cap de setmana espera aumentar el nombre d'espectadors entre un 10% y un 15% respecte l'edició celebrada al 2013. El seu pressupost ha augmentat respecte l'any passat i ascendeix a gairebé los deu milions d'euros que permet la participació de més d'un millar de musics en gairebé 350 actuacions. (Font: La información)

23-05-2014
ALTRES

El Premi Internacional Roca Boncompte d'estudis de gestió cultural que convoca Ros Roca Group i FiraTàrrega i que enguany celebra la seva quarta edició ha anat a parar a un estudi sobre festivals. La investigació realitzada pel Tino Carreño (professor i investigador del Programa de Gestió Cultural de la Universitat de Barcelona) analitza les estratègies financeres i laborals i l'impacte de la crisi econòmica en la configuració i el desenvolupament dels esdeveniments artístics. (Font: Fira Tàrrega)

21-05-2014
ALTRES

Les bebides espirituoses patrocinen diferents festivals buscant arribar de forma més directa al seu públic objectiu. Aix, per posar un eixemple, diferents marques de cervessa esponsoritzan, sobre tot, grans festivals de música moderna en el que es congrega un públic jove i consumidor del seu producte. (Font: Valencia Plaza)

16-05-2014
MÚSICA ERUDITA

El Festival de Música Antigua de Málaga que va nèixer l'any 2005 no se celebrarà aquest any 2014. Durant les seves nou edicions han actuat des de l'Orquestra Barroca de Sevilla o l'Accademia del Piacere, fins l'Ara Malikian, La Caravaggia, La Colombina, Al Ayre Español, Eduardo Paniagua, la Camerata Iberia, In Modo Antiquo, La Hispano Flamenca, La Capilla Real de Madrid, Nao D’Amores, La Tempestad, Carmina Nova, Zarabanda o Graindelavoix. (Font: Música Antigua)

15-05-2014
MULTIDISCIPLINAR

La empresa The Project que organitza De Cajón! Festival Flamenco de Barcelona, el Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona, el Guitar Festival BCN, ETC Festival d'Estiu de Tarragona i el Grans del gospel, passarà a gestionar des d'aquesta edició i durant els quatre propers anys el Festival de la Porta Ferrada (fins ara aquesta tasca la portava a terme l'empresa de Salt -Girona- Bitò Produccions). (Font: Diari Ara)

12-05-2014
MÚSICA ERUDITA

Dos ciutats espanyoles, Granada i Càdis, una argentina Alta Gracia i molt probablement París s'uniran per constituir una xarxa de festivals dedicada a la figura del compositor Manuel de Falla. Una xarxa col·laborativa de festivals i espais musicals que afavorirà la circulació de les diferents produccions en els distints territoris implicats. (Font: El confidencial)

11-05-2014
ALTRES

Els quatre grans festivals de la Regió de Múrcia -Canti de les Mines, La Mar de Músiques, Festival de Jazz de San Javier i SOS- s'unificaran en una marca comuna i desenvoluparan una estratègia conjunta amb la finalitat de potenciar la promoció i difusió de Múrcia a nivell europeu a través de la cultura. (Font: 20 minutos)

04-02-2014
MÚSICA MODERNA

Un dels festivals més representatius de la ciutat comtal és el Cruïlla Barcelona. En aquesta ocasió l'organització ha apostat per grups habituals al festival com els porto-riquenys Calle 13, que presenten el seu últim disc Multiviral. Una altra de les bases del festival és la francesa Zas, que malgrat que la seva música és altament coneguda al nostre país, serà a Barcelona, al Cruïlla on donarà el seu primer concert a Espanya. (Font: El Periódico)

30-11--0001
DANSA

L’Associació de Companyies Professionals de Dansa de Catalunya organitza una jornada sobre creació d’audiències i noves formes d’exhibició i finançament que tindrà lloc dimarts 15 de desembre a la Sala Mompou de la SGAE de Barcelona. (Font: Consell Nacional de la Cultura i les Arts)

FACEBOOK
TWITTER
NEWSLETTER
Una iniciativa de
Gestionat per
Amb el suport de
Actividad subvencionada por el Ministerio de Educación, Cultura y Deporte